in ,

Erdogan dao zastrašujuću izjavu: Opći rat na vidiku

Ova borba će trajati sve dok Karabah ne bude oslobođen od okupacije – poručio je Erdoan u Konj

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) i danas je ponovio da njegova želja u svakom smislu podržava Azerbejdžan u borbi protiv, kako kaže, armenske okupacije Nagorno-Karabaha.

– Ova borba će trajati sve dok Karabah ne bude oslobođen od okupacije – poručio je Erdoan u Konji.

Povodom aktuelne situacije u svijetu Erdoan je rekao da je jasno da se svijet nalazi na prekretnici u kojoj se Turska pokušava udaljiti iz novog globalnog poretka, baš kao što joj je to urađeno vijek ili pola vijeka ranije, prenosi agencija “Anadolija”.

– Obratite li pažnju, vidjet ćete da se najveće krize u svijetu dešavaju sve oko Turske. Spajanjem tačaka kriza koje se pružaju od Sirije, preko Mediterana, do Kavkaza, dobijete sliku pokušaja opsade Turske. Takve igre smo vidjeli i prije – rekao je Erdoan.

Sa jedne strane, kako je naveo, Turska je branila cjelovitost države i jedinstvo naroda, a sa druge, pravila je korake koji razbijaju pokušaj opsade Turske.

On je kazao da neće dozvoliti pojavu bilo kakve sigurnosne prijetnje po Tursku i da u tom kontekstu svako područje može biti poprište vojne operacije ako na njemu postoji neka prijetnja.

Pompeo u sred Zagreba lupio političku šamarčinu Plenkoviću i Čoviću zbog BiH

Izgleda da su otkrili ko je Trumpa zarazio koronom i situacija nije nimalo dobra