in ,

FOTOGRAFIJA UŽASNULA AMERIKU Dvojica policajaca na konju na uzici su vodili crnca ulicom: ‘Svjesni smo negativne percepcije, nismo trebali baš tako’

Policija u Teksasu ispričala se nakon što je fotografija na kojoj dva bijela policajca na konju idu ulicom i na užetu vode Afroamerikanca u lisicama izazvala sablazan na društvenim mrežama.

Šef policije Galvestona Vernon Hale izjavio je da je ova metoda ponekad prihvatljiva, ali da su u ovom slučaju policajci loše prosudili.
Tvrdi da tu nije bilo zlobne namjere te su u toj policijskoj postaji odlučili promijeniti politiku kako bi se spriječili slični slučajevi.

Mnogi su na društvenim mrežama komentirali kako ih ova fotografija podsjeća na razdoblje ropstva.

Prema policijskom izvješću, dvojica policajaca, koji su identificirani kao P. Brosch i A. Smith, uhitila su Donalda Neelyja jer je nezakonito stupio na tuđi posjed. Pojasnili su kako prijestupnik nije bio vezan užetom nego je imao lisice na rukama, a uže je bilo privezano na lisice.

– Razumijemo da je ovaj čin izazvao negativnu percepciju i vjerujemo da je najprikladnije da prekinemo s ovakvom praksom, stoji u saopćenju policije.

Šef policije ispričao se Donaldu Neelyju zbog neprikladne prakse. Istaknuo je kako su policajci angažirani na slučaju trebali pričekati prijevoz na mjestu incidenta.

Fotografiju je snimio anonimni građanin koji nije žeio biti identificiran te se munjevito proširila internetom.

– Teško mi je pričati o tome, s obzirom da sam stanovnik Glalvestona. Ovo je bila glupa pogreška, ali ono što mogu reći je da bijelcu ovo sigurno ne bi napravili, izjavio je Leon Philips, šef neprofitne organizacije Koalicija za pravdu pri okrugu Galveston.

Philips je zabrinut kakve će posljedice fotografija imati na turizam u Galvestonu, poznatoj turističkoj destinaciji u Meksičkom zaljevu i nije mu jasno zašto policajci nisu pričekal.
– Trebali su s njim ostati umjesto što su ga ponižavali. Sad se dogodilo to da su ponizili i bacili ljagu na Galveston jer svatko tko vidi tu fotografiju imat će svoje mišljenje o tome.

Uhapšeni Donald Neely, koji je u međuvremenu pušten uz jamčevinu, nije bio dostupan za komentar lokalnim medijima.

Cijela regija zgrožena: ‘Moja beba je bila mrtvo tijelo, a doktor je nije ni pregledao, niti nam dao vozilo Hitne!’

POLICAJCI ZAUSTAVILI FRIZERKU KOJA JE TEŠKO HODALA I OSTALI U NEVJERICI ‘Bilo je stravično, odmah smo je odveli u bolnicu, i doktori su bili šokirani’