in , ,

HEROINA POLICAJKA: Spasila novorođenče iz kontejnera

Nakon herojskog čina, pala je na koljena i počela da se smije i plače u isto vrijeme

Policajka spasila novorođenče iz kontejnera: U kesi se nešto pomijeralo, evo je beba, živa je!.

Ovako je za Kurir počela ispovijest Katarina Ilić (23), službenica PS Obrenovac, koja je zajedno sa Dušanom Marjanović, vozačem Hitne pomoći, i kolegama pronašla bebu u kontejneru i spasila je!

Dobili dojavu

Dobili smo dojavu da se žena porodila i da je bacila svoju bebu. Sa ekipom sam otišla na teren i tamo smo zatekli Hitnu pomoć.

Jedna je otišla na peti sprat kako bi saznala gdje su beba i porodilja, a ja sam sa Dušanom krenula da pretražujem kontejner – kaže Ilićeva i dodaje: – Ispred zgrade stoje četiri kontejnera.

U prvom sam pronašla veliku crnu kesu natopljenu krvlju. Unutra su bili neki peškiri, donji veš, gaze… Rekla sam Dušanu da je ovdje bilo porođaja jer ima mnogo krvi.

Tada je dobila poziv od komandira, koji joj je rekao da ide u stan porodice u kojoj su ispitivali porodiljinu majku.

Baba je promrmljala da je beba u drugom kontejneru. Strčala sam sa četvrtog sprata i nastavila da kopam. Na dnu kontejnera našla sam crnu kesu u kojoj se nešto mrdalo. Vičem: “Živa je, živa je!”

Okrenula sam je na koljena i počela da udaram kako bi počela da plače, i napokon osjetila olakšanje jer je zaplakala. Nisam željela da se odvojim od nje, pa sam sa sanitetom pošla u bolnicu.

Nakon herojskog čina, pala je na koljena i počela da se smije i plače u isto vrijeme, zajedno sa kolegama (Lukić, Bursać i Ivić), sa kojima, kako kaže, dijeli i dobro i zlo. Milja P. (23) porodila se u srijedu u stanu svojih roditelja u Obrenovcu.

Policija je uhapsila njenu majku B. P. zbog sumnje da je bacila unuku u kontejner.

I Predsjedništvo BiH kupuje automobili, određena cijena

Selmo Cikotić: “Kantonalna vlast USK je odustala od dogovora da se migranti iz kampa “Lipa” prebace u kamp “Bira”