Irena Ivić u SAD postala heroj: Pogledajte kako je sa ulice spasila promrzlu bebu

Crna hronika Događaji

Irena Ivić je u Prokuplju radila kao vaspitačica, ali je životni put odveo u SAD, čiju javnost je osvojila herojskim spašavanjem djeteta.

Umjesto poslom za koji se školovala, poput mnogobrojnih ljudi iz Topličkog kraja, morala je da traži sreću van granica Srbije i u Milwaukeeju radi kao vozačica autobusa.

U tom gradu je krajem prošle godine učinila herojsko delo – zaustavila je vozilo, uvidjevši da bosonogo dijete hoda ulicom na temperaturi od -8 stepeni i spasla ga.

  • Ni o čemu drugom nisam razmišljama, samo kako da ga stignem i uhvatim. Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je kada se ugrejalo zaspalo je na mojim grudima“, navodi Irena, prenosi prokupljenadlanu.rs.

Ona je sa djetetom u krilu sačekala policajce i spasioce koji su ga preuzeli.

  • Svako bi tako postupio. I ja sam majka i uvek me potresu ovakve situacije. To je prirodna emocija koja ne može da se sakrije, navela je Irena.

Kako navodi prokupački portal, njen put do Amerike je splet okolnosti i borbe da se istraje i preživi.

  • U Prokuplju je radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život. Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji! Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godinedobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa, navodi njen brat Dejan Drobnjak.

Leave your vote