in

Istraživanje engleskog zdravstva pokazalo, djeca će se prije ovdje zaraziti nego u školi!

Istraživanje engleskog zdravstva pokazalo je da postoji veća vjerovatnoća da će se djeca zaraziti kod kuće nego u školi. Dokaz za takve tvrdnje su škole u Velikoj Britaniji tokom juna

Glavni medicinski službenik u ovoj državi je rekao da bi ponovno otvaranje škola donijelo manje štete nego dugoročno držanje djece kod kuće.

Nakon toga je javno zdravstvo Engleske provelo istraživanje u školama širom države. Otkrili su svega 67 pojedinačnih slučajeva i 30 klastera, odnosno dva do tri povezana slučaja koronavirusa u školama.

Osim toga, škole i predškolske ustanove u junu je pohađalo više od milion djece, a oboljelo je samo 70 njih. Od ukupnog broja školskih obrazovnih ustanova koje su radile u junu, u 0,01 posto njih je zabilježen slučaj koronavirusa.

Pretpostavlja se da je širenje infekcije vjerovatno povezano sa odlaskom i vraćanjem iz škole, a zaključili su da su se djeca češće zarazila koronavirusom kod kuće, piše SkyNews.

Javno zdravstvo Velike Britanije je ocijenilo da su zaraze u školama vjerovatnije ukoliko se škole nalaze u zajednici koja ima težu epidemiološku sliku što, prema njihovom mišljenju, znači da širenje infekcije u zajednici uzrokuje širenje infekcije unutar škole, a ne obrnuto.

Građani Bjelorusije na ulicama, Lukašenko u pancirnom prsluku i s oružjem

Ovo je zanimanje u kojem se odmah može pronaći posao u Njemačkoj