in , ,

Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17 kod Doboja

Nesreća se dogodila u večernjim satima

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Podnovlje na dionici puta Doboj – Modriča.

Nesreća se dogodila u večernjim satima, a glasnogovornica Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez je potvrdila da je jedna osoba poginula te da će više informacija biti poznato uskoro.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu Doboj-Modriča, u mjestu Božinci.

Prema prikupljenim podacima, u većem dijelu BIH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju saobraćaja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira na vremenske uslove, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Zbog radova na asfaltiranju, na magistralnom putu Živinice-Šićki Brod (u mjestu Husino) saobrača se jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije saobraćaja, dolazi do formiranja dužih kolona vozila sa obje strane.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

OGLASILO SE UKRAJINSKO MINISTARSTVO KULTURE “Pečat na ikoni ukazuje da je ona vlasništvo naše države”

Velika tragedija: Muškarac iz BiH poginuo na radnom mjestu u Sloveniji