in

Milorad Dodik oglasio se povodom dolaska Noćnih vukova u BiH

Dodik, Srna
Dodik, Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da za BiH opasnost nisu bajkeri iz Moto-kluba “Noćni vukovi”, već Islamska država, paradžemati i obuka terorista. Tako je ponovo prebacio lopticu na sve ono što se bez osnova pripisuje Bošnjacima. A osobe s crnih lista na kojoj je i sam, ponovo nisu problem. Zaista nevjerovatno.

Dodik je rekao da zna da su iz obavještajne službe BiH dali nalog za praćenje svakog pripadnika ove bajkerske grupe, čijim je pojedincima zabranjen ulazak u BiH zbog navodne “opasnosti po sigurnost”.

On je naglasio da dolazak bajkera ne treba osporavati jer ne postoji nijedna naznaka da bi oni mogli da ugroze bezbjednost, prenosi SRNA.

Dodik je za beogradski Alo rekao da se bajkeri javno pokazuju, izazivaju simpatije u gradovima kroz koje prolaze i da nije zabilježen nijedan slučaj da su počinili neko krivično djelo kada su prolazili kroz RS. On je ocijenio da priče o navodnom gomilanju oružja u Republici Srpskoj predstavljaju pokušaje diskreditacije Srpske i njene vlasti, te naglasio da se u Republici Srpskoj neće dogoditi haos jer je policija spremna da odgovori na sve izazove.

Dodik je pojasnio da RS želi da poveća opremljenost policije koja 25 godina nije mogla nabavljati naoružanje zbog strategije stranaca koji su željeli da je potpuno razoružaju i razvlaste.

On je podsjetio da u FBiH ima šest fabrika oružja, a u RS-u nijedna, kao i da je “Islamska država” prijetnja za cijeli svijet. Dodik je rekao da su lažne i informacije o postojanju devet paravojnih formacija u Republici Srpskoj, ocijenivši da se tim neistinama pokušava dobiti veća međunarodna pažnja, čak i neki oblik intervencionizma.

“Lažima o paravojnim organizacijama u Republici Srpskoj se skreće pažnja sa sve većeg broja povratnika terorista sa sirijskog ratišta i više od sto paradžemata i vehabijskih naselja u BiH, gdje se regruturu teroristi”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, neosnovani su navodi američkih medija o tome da se u Srpskoj gomila oružje i da je umiješana i Rusija koja šalje pomoć u tehnici i ljudstvu.

“Hoće da kažu da ćemo sa 2.500 pušaka za policiju napasti Ameriku? Rusi ovdje nikada ništa nisu tražili. Rusi pomažu”, naglasio je Dodik. On je podsjetio da su Rusi osposobili Rafineriju nafte u Brodu, kao i da u Vijeću za sprovođenje mira jasno ističu da su za poštivanje međunarodnog prava, a u Vijeću sigurnosti UN ulože veto.

“Oni koji ovdje nešto traže su Amerikanci i Zapad. Oni ne mogu da podnesu da na ovom području postoji političar koji stalno dobija podršku naroda i sad ga treba kriminalizovati. To su pokušali nekoliko puta, pa im nije uspjelo. Neki mediji prave lažnu sliku o nestabilnosti i proturaju priče poput one o navodnom postojanju paravojnih formacija. To su velike laži koje služe zapadnoj propagandnoj mašineriji uperenoj protiv Srba i Rusije”, rekao je Dodik.

On je dodao da ga sad optužuju da tajno nabavlja oružje i naoružava paravojske, a, u stvari, je riječ o legalnom opremanju policije u skladu sa evropskim standardima.

Komentarišuići tvrdnje pojedinih NATO generala da su Srbi “ruski kancer za Balkan”, Dodik je rekao da je prosto nemoguće da neki komandant NATO-a tako govori i onda poslije toga dođe da traži saradnju.

“U čemu da sarađuje? Ako meni ne vjeruju, evo neka pitaju narod na referendumu hoće li u NATO, pa će vidjeti da neće. Neće, jer su oni lažljivi i nas Srbe stalno guraju na drugu stranu. Njihov uticaj je katastrofalan za sva tri naroda u BiH. Sreća je što svi narodi ovdje žele mir, osim nekih ekstremista”, kaže Dodik.

Promocija knjige i druženje sa Bošnjacima Sjeverne Karoline

Promocija knjige i druženje sa Bošnjacima Sjeverne Karoline

Lijepa Fadilova priča

Fadilova američka priča: Domovinu ćemo sačuvati, suviše krvi smo za nju prolili i šehida dali…