in

Nova velika akcija policije u Sarajevu, veliki broj uhapšenih

Nova velika akcija policije u Sarajevu, veliki broj uhapšenih
Nova velika akcija policije u Sarajevu, veliki broj uhapšenih

Dana 07.03.2018.godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te u saradnju sa Poreskom upravom FBiH, izvršili su pretrese na četrnaest lokacija na području Kantona Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a KS.

Tom prilikom izvršeno je pretresanje trinaest prostorija pravnih lica, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba, od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

Naime, preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela iz člana 342. KZ F BiH (Organizovani kriminal), u vezi sa krivičnim djelima iz člana 383. istog zakona (Zloupotreba položaja ili ovlaštenja) i člana 272. (Pranje novca), u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih su pozvana, ispitana i kriminalistički obrađena sljedeća lica:

J.A., rođen 1976.godine, M.A., rođena 1975.godine, V.A., rođen 1988.godine, B.N., rođen 1958.godine, B.S., rođen 1974.godine, H.E., rođen 1954.godine, B.S., rođen 1959.godine, M.L., rođen 1977.godine, B.F., rođen 1952.godine, B.Z., rođen 1958.godine i Š.M., rođen 1968.godine, svi nastanjeni u Sarajevu. Slobode su lišeni K.E., rođen 1979.godine, S.Š., rođen 1965.godine i A.S., rođen 1963.godine, svi nastanjeni u Sarajevu i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenih lica, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, a K.E., S.Š. i A.S. dana 27.02.2018.godine uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva, saopšteno je iz MUP-a KS.

Silajdžić i Izetbegović

Izetbegović ispričao šalu s teravije u Travniku: Šta će Silajdžić reći na ovo?

NATO i BiH

Konačno se oglasio NATO oko stanja u Bosni i Hercegovini