in ,

OBJASNILA SVE Nakon teških optužbi od Schumacherovog menadžera oglasila se i supruga vozača formule 1

Sportski svijet prisjetio se ove sedmice godišnjice prvog naslova prvaka Michaela Schumachera, koji se još nije oporavio od teške nesreće.

Povodom te godišnjice, Schumaherov nekadašnji menadžer Willi Weber gostovao je u emisiji njemačkog RTL-a. Prema riječima njegovog bivšeg menadžera, Schumaherova supruga Corinna skriva od javnosti sve informacije.

– Znam da je Michael mnogo stradao, ali ne znam koliko se, zapravo, oporavio. Htio bih znati kako je, stisnuti mu ruku, ali njegova supruga Corinna mi ne dopušta. Mislim da se ona boji da ću ja odmah vidjeti šta se događa i reći istinu u javnosti – rekao je Weber.

Schumaherova supruga Corinna u jednom od svojih rijetkih intervjua za magazin “She’s Mercedes” objasnila je svoje postupke.

– On je u najboljim mogućim rukama i dajemo sve od sebe kako bismo mu pomogli. Shvatite nas, slijedimo njegove želje da njegovo zdravlje ostane tajna. Sve što je ljudski moguće kako bismo mu pomogli, mi radimo. Tako osjetljivu temu kao što je zdravlje, držimo u privatnosti, jer on to želi – rekla je gospođa Schumaher.

Schumacher je, prema pisanju francuskih medija, u bolnici “Georges-Pompidou” u Parizu, gdje su ga prevezli pod lažnim imenom.

Poučna priča: Nikada ne osuđujte druge, jer ne znate kroz šta oni prolaze

Kujica prešla 300 kilometara kako bi se vratila ženi koja ju je spasila