in , ,

Opasna prepucavanja HDZ-a i SDA: Denis Zvizdić: “Mostar neće biti stolni grad!” Dragan Čović: “Mostar će biti stolni grad Hrvata!”

Opasna prepucavanja HDZ-a i SDA

Denis Zvizdić (SDA) obratio se večeras iz štaba Kolaicije za Mostar.

“Vjerujem da će priliku da izaberu gradonačelnika dobiti one stranke koje su za jedan i nedjeljiv Mostar. Vjerujemo da je Zlatko Guzin najbolji kandidat koji koji može voditi ovaj grad. Mi smo jako precizno kazali ko može voditi Mostar, to stoji u našem programu”, kazao je Zvizdić.

On je dodao da je gradonačelnik gravitaciono polje pozitivnih energija te da će sarađivati sa onima koji budu za pozitivne promjene.

“Mostar neće biti stolni grad bilo čijih ideologija. Kako želimo urediti BiH, tako želimo urediti Mostar. Ko god je na tom fonu s njim možemo sarađivati, ali se mora zaboraviti da je Mostar stolni grad. To je multietnički i antifašistički grad, u njemu se mora znati da ima mjesta za konstitutivne narodne i za građane jednako. Ovo je prevažan grad, to je paradigma države. Ovdje treba funkcionalno gradsko vijeće. Nećemo dozvoliti da se sa izborom gradonačelnika miješaju neka druga pitanja”, zaključio je Zvizdić.

Oglasio se i lider HDZ-a Dragan Čović.

“Kako ste već čuli, hvala svima u ovom vrlo važnom danu. Došlo je vrijeme da se Mostar gradi na jakim europskim temeljima. Zahvalio bih se svima koji su glasali za HDZ BiH. Naša straka sa više od 20.000 koja je dobila dvostruko više mandata nego prije 12 godina. Moći ćemo naći partnere za većinu u Gradskom vijeću. Mostar će biti stolni grad Hrvata”, kazao je Čović.

To je bila prva reakcija Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH, nakon što su zatvorena biračka mjesta u Mostaru.

“Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, sa 14 – 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova”, podvukao je Čović.

On je duboko uvjeren da će dr. Kordić biti gradonačelnik Mostara, te naglasio da mu je drago da su se izbori konačno desili.

ŽESTOKE NAJAVE Oglasili su se iz HDZ-a, očekuju više od 15 vijećnika, SDA očekuje 18, a Gradsko vijeće čini njih 35…

IZBORI U MOSTARU 2020/ Lana Prlić: “Cilj BH bloka je da budemo u Gradskom vijeću odlučujući faktor”