in ,

Ovo je najusamljenije biće na svijetu

I za sve ovo vrijeme, nijedan kit nije reagovao na njegovu tužnu pjesmu

Jedan sisar već dvije decenije pjeva svoju tužnu pjesmu ne bi li privukao drugog pripadnika svoje vrste…

Pjesmu ovog kita, izuzetno visoke frekvencije, istraživači slušaju već 20 godina, ali njega nikada nisu vidjeli. Inače, ovaj sisar je dobio naziv „najusamljeniji“ zato što frekvencija na kojoj komunicira nije svojstvena nijednom drugom kitu koji živi u Tihom okeanu.

I za sve ovo vrijeme, nijedan kit nije reagovao na njegovu tužnu pjesmu.

Stručnjaci pretpostavljaju da se radi ili o kitu perajaru ili o plavom kitu, mada je postoji šansa da je riječ o hibridu ovih dviju vrsta.

Američka mornarica snima pjesme kitova od 1980. godine, ali je doktor Vilijam Votkins 1989. godine primijetio da jedna pjesma ima višu frekvenciju od ostalih. Većina kitova perajara i plavih kitova proizvodi zvuke koji imaju frekvenciju od 17 ili 18 herca (što ljudima zvuči previše duboko), dok zvukovi usamljenog kita imaju frekvenciju od čak 52 herca.

Tim doktora Votkinsa je uspio da prati kretanje ovog kita tokom sezone parenja. Studija je privukla dosta pažnje kada su istraživači objavili da je riječ o najusamljenijem kitu na svijetu, pošto na njegovu visokofrekventnu pjesmu ne odgovara drugi kit.

Rad doktora Votkinsa, koji je preminuo od raka, nastaviće Daherova, kako bi se saznalo što više detalja o ovom misterioznom kitu.

Milorad Dodik samouvjereno tvrdi: “Imamo dobre vijesti za Bosnu i Hercegovinu”

Intervju kod Hadžifejzovića morate pogledati: “Ukinut ćemo Republiku Srpsku! Sve ćemo im uzeti, i Srbiji, 25 milijardi, novac, imovinu! Dodik će da plati!”