in ,

Prosinečki oduševio navijače: Sjajan igrač debituje za Zmajeve

Napadač Kraiove Elvir Koljić dobio je poziv Roberta Prosinečkog, selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za prve dvije utakmice kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine
Priliku za debi u dresu sa državnim grbom nekadašnji fudbaler Krupe i banjalučkog Borca imaće u utakmicama protiv Armenije 23. marta na stadionu “Grbavica” i Grčke tri dana kasnije na “Bilinom polju” u Zenici.

Strateg “Zmajeva” spisak će zvanično saopštiti u ponedjeljak, a nekoliko dana ranije klubovi i pojedini igrači već su se na svojim profilima na društvenim mrežama pohvalili svojim dolaskom na okupljanje.

Osim Koljića tako je već sada, između ostalog, poznato da će u martovskoj akciji učestvovati i Darko Todorović, Vedran Kjosevski i Kenan Kodro. Nogometni klub Rijeka je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio pozivanje Stjepana Lončara.

Riječ je o igraču koji je u prošlim kvalifikacijama bio standardan u mladoj U-21 selekciji BiH. Ove sezone igra veoma dobro, te je nekoliko puta ranije dobio pohvale selektora za svoje nastupe. U aktuelnoj sezoni odigrao je 22 utakmice za Rijeku, postigao jedan gol i dva puta asistirao.

Za Rijeku nastupa od ljeta 2018. kada je došao iz Širokog Brijega. Kada je riječ o golmanskoj poziciji, osim Kjosevskog pozvan je i Ibrahim Šehić, koji će biti prvi čuvar mreže. Pozvan je, navodno, i Kenan Pirić, što ako se ispostavi kao tačno znači da na okupljanju neće biti Asmira Begovića.

U ponedjeljak će spisak objaviti i selektor mlade U-21 reprezentacije Vinko Marinović. “Zmajići” kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinju utakmicom sa Moldavijom 26. marta na “Grbavici”.

Potvrđene crne slutnje: U utorak David Dragičević zauvijek napušta BiH

Pronađen mladić Semin Bradić. Spasioci šokirani onim što su zatekli