in

Seattle: Dvije osobe teško povrijeđene nakon što je automobilom uletio među demonstrante!

Dvije žene su teško povrijeđene nakon što je automobil uletio u manju grupu demonstranata na zatvorenom autoputu u Seattle-u, saopštila je policija.

Zdravstveni zvaničnici su naveli da su 24-godišnja Summer Teylor iz Seattla i 32-godišnja Diaz Lav iz Bellingham-a u kritičnom stanju sa višestrukim povredama.

Vozač, 27-godišnji Dovit Kelet iz Seattlle-a, je priveden, a sumnjiči se da je ušao na autoput iz pogrešnog smjera, saopštio je kapetan saobraćajne policije države Washington, Ron Mid. Naglasio je da se još ne zna da li je riječ o ciljanom napadu. U toku je istraga motiva.

Na video snimku sa društvenih medija vidi se kako bijeli automobil, koji se kreće velikom brzinom, zaobilazi dva vozila na autoputu. Zatim se kreće ka manjoj grupi demonstranata i udara dvoje ljudi.

Protest je gotovo dva sata prenošen uživo na Facebooku, a prekinut je iznenada uzvicima “Automobil!”, nakon čega kamera počinje da se trese prije nego što se čuje škripanje guma i udar.

U Seattle-u već duže vrijeme traju protesti, podstaknuti smrću Afroamerikanca Georga Floyda tokom policijskog privođenja u Mineapolisu 25. maja.

Desetine ljudi uhapšene su protekle nedelje u vezi sa protestima, nakon što su vlasti u srijedu ujutro potisnule demonstrante iz “okupirane zone” u jednoj gradskoj četvrti.

Mid je na konferenciji za novinare rekao da su demonstranti 19. dan za redom zatvorili autoput i naglasio da to “jednostavno nije bezbjedno mesto” za pješake.

“Nadam se da će, poslije ove tragedije, demonstranti preispitati želju da budu na autoputu zato što ne mogu da im garantujem bezbjednost”, poručio je zvaničnik državne policije.

“Em operisana, em pozitivna na Covid 19” Mlada pjevačica se oglasila iz bolničke postelje

Naučnici odgovorili na vječitu dilemu: Šta je starije kokoš ili jaje?