in ,

SIPA okupirala grad u BiH, pretresi u toku: Da li je na pomolu najveća izborna prevara u historiji BiH?
Već popunjeni glasački listići za Opće izbore u Bosni i Hercegovini podijeljeni su stanovnicima općine Sapna u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izašli su na teren te vrše istražne radnje s ciljem identifikacije osoba koje su odgovorne za ovaj pokušaj izborne prevare, a cijeli slučaj je, prema informacijama Faktora, prijavljen i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

Na glasačkim listićima su označena polja kraj imena kandidata Pokreta demokratske akcije (PDA), među kojima je i ime osnivača i predsjednika te stranke Mirsada Kukića.

Kukić je nosilac liste PDA za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a građanima Sapne su podijeljeni popunjeni glasački listići i za niže nivoe vlasti.

PDA, podsjećanja radi, nema svog kandidata za Predsjedništvo BiH, već su podržali kandidaturu predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.
Ovaj očigledan pokušaj izbornih manipulacija, koji bi trebao dobiti epilog nakon istrage, kulminacija je pokušaja izbornih prevara kojima svjedočimo u posljednjim mjesecima, a koje su započete fiktivnim prijavljivanjem građana BiH za glasanje putem pošte iz inostranstva zloupotrebom ličnih podataka i mimo njihovog znanja.

HOĆE LI OPET U PREDSJEDNIŠTVO? Čović je u prethodne četiri godine slavio ratne zločince, Bošnjake optuživao za terorizam, blokirao državu…

Kriminalna hobotnica slučaja Dragičević: Avdo Avdić i Slobodan Vasković zatresli državu, raskrinkana pravosudna zločinačka organizacija u BiH?