in ,

Sjajne vijesti za bh. fudbal: Dobili smo novog Zmaja i to kakvog!

Fudbalska reprezentacija BiH
Fudbalska reprezentacija BiH

Sjajne vijesti za bh. fudbal. Naša reprezentacija od danas je bogatija za još jednog izvrsnog fudbalera. Dres našeg tima u narednim godinama nosiće igrač koji nam je baš trebao, njegovo ime je Jozo Šimunović i igra za bivšeg evropskog prvaka Celtic.

Zbog OVOG čovjeka je Zlatan Ibrahimović odbio Bosnu i Hercegovinu

On je to i sam potvrdio u izjavi za bh. medije.

”Odlučio sam da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moji roditelji, djed i baka, svi su iz BiH. Nazvao me izbornik Mehmed Baždarević i nakon prvog razgovora dao mi je vremena da razmislim. Razgovarao sam sa svojom obitelji i donijeli smo odluku da obučem dres BiH. Kasnije sam opet razgovarao s Baždarevićem i to je bilo to. Čvrsto stojim iza svoje odluke i veselim se što ću se priključiti zmajevima”, rekao je Šimunović za Sportske.ba.

On je rođen u Zagrebu, ali je očito domovina njegovih predaka jednako važna kao i zemlja rođenja. Ne treba biti mnogo dobar poznavatelj našeg fudbala da shvatimo koliko je ovo važan trenutak.

Ne samo zbog njegovih kvaliteta koje su nesumnjive već i zbog poruke koju je poslao ostalim igračima sličnih sudbina. Hvala Jozo, idemo Zmajevi!

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOK

Ilustracija

KUD Dukati iz Ulma brine o bh. tradiciji

Skandalozno: Za SDA je Republika Srpska dijaspora!