in ,

Šta se dešava na međuentitetskoj granici kod Doboja: Pokriveni su svi ulazi i izlazi iz grada, postavljene desetine specijalnih kamera!

Kretanje građana, ulazak i izlazak iz Doboja ubuduće će nadgledati 60 kamera, koje će biti postavljene na najfrekventnijim raskrsnicama, ali i u blizini vjerskih objekata i obrazovnih ustanova.

“Imaćemo kontrolu ulaska i izlaska iz grada, ko nam boravi u gradu, iz kojeg razloga. Video-nadzor, odnosno praćenje će biti instalirano u operativnom dežurstvu Policijske uprave Doboj, server će biti ovdje na prvom spratu PU, a uporedo će kontrolu, odnosno praćenje tog video-nadzora imati mogućnost i Policijska stanica Doboj 1 na novoj lokaciji”, rekao je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.
Dvadeset kamera je već postavljeno, a planirano je da u drugoj polovini aprila video-nadzor u potpunosti profunkcioniše i da se time, kažu u dobojskoj policiji, podigne bezbjednost na daleko veći nivo.

“Pokriveni su svi ulazi i izlazi iz grada, sve veće raskrsnice, frekventne, parkovi, područja oko škola, Srednjoškolskog centra, vjerskih objekata -znači, svi oni objekti koji se smatraju bezbjednosno interesantnim, gdje dolazi do većeg okupljanja građana”, pojasnio je Radinković.

Osim što će pratiti kretanje ljudi, jedan dio kamera je namijenjen isključivo za praćenje vozila.
Veći broj kamera su i analitičke kamere. Poslije se, na osnovu baza, mogu pretraživati podaci o registarskom broju tablica, koji će u dobroj mjeri doprinijeti povećanju bezbjednosti”, smatra Radinković.

Projekat uvođenja video-nadzora o kojem se govorilo godinama u potpunosti je finansirao grad Doboj.

Strahota u Doboju: Monstrum čakijom dugom 12 centimetara ubo suprugu u oko!

Dodik obećao plate od 1.000 KM. Znate li kad će se to desiti?