in

STAN STRAVE I UŽASA NADOMAK BEOGRADA: Otkriveno zašto je sin jeo mrtvog oca

Muškarac D. M. (39) iz Glogonjskog rita kod Beograda odveden je u bolnicu, nakon što je, kako se sumnja, danima jeo meso mrtvog oca Aleksandra, koji je najvjerovatnije preminuo prirodnom smrću. Horor je otkriven u petak, kada su komšije počele da osjećaju nesnosan smrad iz stana na drugom spratu zgrade, piše Kurir.

Tijelo se raspadalo

– Komšije su tada shvatile da Aleksandra danima nisu vidjele. Pozvali su policiju, a kada su obili vrata, svi su se zaprepastili. Tijelo u poodmakloj fazi raspadanja bilo je na krevetu, a D. M., koji je inače psihički bolestan, bio je sakriven iza namještaja. Policajci su pokušali da pričaju s njim, ali on je samo umio da kaže kako se zove i sve vrijeme je ponavljao: “Pet dana nisam jeo, nisam imao šta” – kaže izvor i dodaje:

– Sumnja se da je on, usljed gladi i bolesti, otkidao dijelove tijela preminulog oca i da je to jeo. On je najprije prevezen na Infektivnu kliniku, a liječenje će najvjerovatnije nastaviti u psihijatrijskoj ustanovi. Mještani Glogonjskog rita kažu da su čuli priče da je na tijelu pokojnika bilo ugriza. – D. M. je bio bolestan, ako je i jeo oca, to je uradio jer nije znao šta čini. Nesretnik je vjerovatno bio izgladnio, a nije znao da izađe iz stana. Čuli smo da je kidao dijelove stomaka s leša – kaže šokirani mještanin.

Sarajlija parkirao auto na trotoaru u Titovoj ulici i poručio “Ja i?”

In memoriam: Tako je govorila Nura Alispahić, majka žrtve zločina “Škorpiona”