in

STRAVA U NJEMAČKOJ: Hrvat ubio brata mačetom

U njemačkom gradu Emmeringu kod Münchena u četvrtak je uhapšen 30-godišnji Hrvat zbog sumnje da je mačetom ubio svog tri godine starijeg brata.

Kako piše Süddeutsche Zeitung, dvojica braće su se posvađala u srijedu navečer te je oko četiri ujutro jedan od komšija nazvao policiju i hitnu službu. Oni su u toaletu stambene zgrade pronašli mrtvog 33-godišnjaka.

“Kupatilo je izgledalo poput klaonice”, izjavio je za njemački Bild jedan policajac.

Dva brata živjela su zajedno

Prema pisanju minhenskog lista Süddeutsche Zeitung, dvojica braće živjeli su zajedno, a istražitelji pretpostavljaju da je došlo do svađe između njih dvojice i sestre tokom koje je mlađi brat velikim nožem nanio smrtonosne povrede starijem bratu.

Braća su se navodno često svađala

Prema izjavama komšija koji žive u ovoj inače mirnom naselju, braća su se često svađala otkako im je otac nedavno preminuo. Obojica su bila zaposlena u obližnjoj trgovini.

Inače, mlađi brat je u srijedu slavio rođendan. Jedan prijatelj je ispričao da su te večeri pili puno alkohola. Dodao je i da su se braća često tukla te da su u stanu imali čitav arsenal oružja od sablji do starih sačmarica.

Jedan komšija je ispričao kako je mlađi brat bio razumniji te da je pazio na oca kada on više nije mogao raditi kao vozač autobusa.

“To je vrlo tragično. Oboje sam vidio jučer i pozdravili smo se na ulici, sve je bilo potpuno normalno”, rekao je komšija, prenosi Index.hr.

Njemačka uvodi limit na broj radnika sa Zapadnog Balkana, evo koliko će ih moći raditi

BRENA I BOBA KUPILI CIJELI SPRAT U LUKSUZNOM NASELJU: Živojinovići za stanove u komšiluku Novaka Đokovića dali 600.000 eura