in ,

Velike izmjene zbog korone: Džuma se u BiH danas klanjala u dva termina!

Na području općina Stari grad i Centar otvorene džamije za džumu namaz u kojima se u normalnim okolnostima nisu klanjale džume

U užem gradskom jezgru na području općina Stari grad i Centar otvorene su džamije za džumu namaz u kojima se u normalnim okolnostima nisu klanjale džume

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i porasta broja zaraženih koronavirusom Medžlis Islamske zajednice Sarajevo je u skladu sa najnovijim naredbama Kriznog štaba odlučio da džuma-namaz, molitva muslimana petkom, u nekim gradskim džamijama bude organizovana u dva termina.

Navode da će se od petka, 23. oktobra, džuma-namaz u nekoliko džamija klanjati u dva termina i to u 13 i 14 sati, odnosno u 12 i 13 u periodu zimskog računanja vremena. Radi se o džamijama Grbavica I, Hrasno, Čengić Vila i Istiklal.

Također, napominju da su u užem gradskom jezgru na području općina Stari grad i Centar otvorene džamije za džumu namaz u kojima se u normalnim okolnostima nisu klanjale džume, a to su Bistrik, Hrvatin, Čeljigovići, Musluk, Arapova, Abdesthana, Ulomljenica, Buzadžina, Nadmlini, Mjedenica.

Na području općine Vogošća džuma se klanja i u Bradićima i Tihovićima. Mole sve džematlije da budu odgovorne i poštuju mjere prevencije.

Ispovijest iz sarajevskog zatvora: “Nije Batko za ovoga, plače u ćeliji, rešetke će ga ubiti”

Cijene osnovnih životnih namirnica konstantno rastu: U BiH je u septembru sve poskupjelo