in

Vozači oprez: Vrlo opasna situacija u industrijskom naselju Bukva kod Tešnja

Bukva, Foto - Čitatelj BHDijaspora
Bukva, Foto - Čitatelj BHDijaspora

Vozači iz Tešnja jutros trebaju dodatno povećati oprez pogotovo ukoliko prolaze kroz inudstrijsko naselje Bukva.

Gusta magla uveliko otežava saobraćaj, tako da se vozačima savjetuje da u narednim satima izbjegavaju ovu saobraćajnicu.

Stanje na putevima

Magistralni put M-17:Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4:Doboj-Banja Luka: vlažni i klizavi.

Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: vlažan, mjestimično poleđen i klizav. Zbog izgradnje mosta „Lejle Mulalić“ preko rijeke Usore u mjestu Jelah saobraćaj se odvija novoizgrađenom saobraćajnicom preko Rastoka. Alternativni pravac je i saobraćajnica preko mosta u Kaloševiću za vozila do 7,5 tona.

Lokalni putevi: vlažni, mjestimično poleđeni i klizavi. Zbog izgradnje kanalizacionog kolektora na relaciji Novo Selo – Tešanjka pored LC Tešanj-Tešanjka vozači se upozoravaju da voze oprezno i da poštuju postavljenu signalizaciju u zoni izvođenja radova.

Saobraćaj se odvija usporeno po pretežno vlažnim i klizavim putevima. Zbog niskih temperatura poledice ima na lokalnim i nekategorisanim putevima, pa se vozači upozoravaju da vožnju prilagode uslovima na putu.

Stravična nesreća u Srbiji: Voz u punoj brzini udario u autobus koji je vozio djecu i PREPOLOVIO ga, ima mnogo mrtvih i povrijeđenih

Babo mu u kafani prebio 14 ljudi, a on onda postao košarkaš. Ovo je priča Jusufa Nurkića