in ,

Zoran Galić predstavnik BiH u Cannesu

Cannes
Cannes

Institucija EFP (European Film Promotion) čiji je član Udruženje filmskih radnika BiH je odabralo 20 najperspektivnijih evropskih producenata za učešće u programu „Producers on the Move“, koji će se održati u sklopu marketa Cannes Film Festivala od 17.do 28. maja.

Ispred Bosne i Hercegovine Zorana Galića za ovaj program nominiralo je Udruženja filmskih radnika BiH i Galić će biti učesnik 18. izdanja ovog programa kao jedan od 20 najperspektivnijih evropskih mladih filmskih producenata.

FENA javlja da će tokom pet dana od 19. do 23. maja odabrani producenti učestvovati u programu prezentiranja svojih filmskih projekata, imat će niz odabranih sastanaka, te će učestvovati na posebno kreiranim prezentacijama, uključujući i prezentaciju i razgovor s predstavnicima koprodukcijskog fonda Eurimages.

Zoran Galić mladi je producent iz Banja Luke a član je Udruženja filmskih radnika BiH. Producirao je i koporducirao nekoliko igranih filmova među kojima su i “32. decembar”, “Motel Nana” i “Svi sjeverni gradovi” koji je prošle godine premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu.

Čitluk

Općina Čitluk proglasila stanje elementarne nepogode

Aškovanje, ilustracija

Sve što trebate znati o Festivalu sevdalinke u Goteborgu