Amina Kajtaz konačno otkrila da li je u vezi sa bratom Emira Spahića: Mostarska sirena bez dlake na jeziku!

Mostarska sirena i najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz inspiracija je mnogima, odiše skromnošću i pravi je primjer kako bi se mladi u državama bivše Jugoslavije trebali ponašati.

Konačno progovorila o ljubavnom životu

Tokom Olimpijskih igara u Rio De Janieru završila je na naslovnicama velikih svjetskih medija i sve je to itekako pozitivno utjecalo na njenu karijeru. Brojni korisnici društvenih mreža tada su je proglasili najljepšom učesnicom Olimpijade.

Ni ova godina nije ništa manje uspješna. Ušla je u konkurenciju za najljepšu sportašicu svijeta, a da toga nije ni svijesna i to dovoljno govori o kakvom karakteru se radi. Oborila je i državi rekored u svojoj disciplini.

Nedavno je iz rodnog Mostara preselila u Zagreb. Razgovarali smo o razlozima zbog kojih je donijela takvu odluku, ali i o njenim privatnim planovima. Najljepša sportašica BiH je po prvi put ekskluzivno za portal bhdijaspora.net progovorila i o svom ljubavnom životu. Mediji su je uveliko povezivali sa Alenom Spahićem, bratom bivšeg kapitena reprezentacije BiH u nogometu Emira Spahića, a Kajtaz nam je otkrila da li u tome ima istine.

Nedavno ste preselili u glavni grad Hrvatske. Kakva je razlika između Mostara i Zagreba? Šta je to, pored porodice i prijatelja, što Vam najviše fali?

U Zagreb sam došla zbog plivanja. Nažalost Mostar nije toliko razvijen grad i nema dobre uvjete za plivanje kao Zagreb. To je glavni razlog mog dolaska ovdje. Zagreb je predivan grad i polako se navikavam, ali naravno da mi nedostaju moji prijatelji i porodica najviše. Pored toga, nedostaje, i klima. Moram priznati da je Zagreb mnogo hladan za razliku Mostara ali to su neke sitnice na koje se čovjek lako navikne.

Tek tri godine profesionalno trenirate. Da li ste zadovoljni svojim dosadašnjim uspjesima i da li očekujete bolje rezultate u budućnosti, pogotovo kada znamo da su u Zagrebu uslovi na mnogo većem nivou nego u Mostaru?

To je pitanje na koje nemam tačan odgovor. Zapravo, uvijek svi pitaju šta očekujem i teško je na to odgovoriti jer nikad niste sigurni da li ćete to ostvariti kao u bilo čemu u životu. Svako ima određene ciljeve, a ja tako nekako volim to zadržati za sebe. Jedino mogu garantirati da ću se maksimalno truditi, a za ostalo još ne znam.

Razmišljate li o tome čime ćete se baviti po završetku profesionalne plivačke karijere?

Naravno, plivanje jeste dio mog života trenutno, ali od plivanja malo ko može živjeti tako da studiram nutricionizam i zdravlje na fakultetu Modernih znanosti u Mostaru. Također imam još jednu godinu da diplomiram, a imam i neke druge planove za nastavak studija.

Uspješna ste studentica. Kako uspijevate uskladiti sve obaveze?

Treća sam godina i veoma sam zadovoljna svojim fakultetom. Oni me stvarno razumiju i pomažu mi, jer su informirani koliko imam obaveza i želim im se ovim putem zahvaliti. Jedva stižem, za sve je potrebno mnogo odricanja, pogotovo kada je u pitanju društveni život. Nažalost, imam jako malo vremena za druženje. Imam tri prijateljice i svaka živi u drugom gradu, tako da se sastanemo jednom u dva mjeseca, ali to je cijena koju morate platiti ako se odlučite baviti profesionalno bilo kojim sportom. Ja se ne žalim, jer sve me ovo itekako ispunjava.

Tokom Olimpijskih igara u Riu dospjeli ste u centar pažnje javnosti. Kako je tolika medijska pozornost utjecala na Vašu privatnost, smeta li Vam tolika pažnja? 

Imala sam tu neku sreću da je kamera baš mene snimila tokom svečanog defilea na Marakani. Olimpijske igre su snažno utjecale na moj privatni život i ostalo  i mogli su se pročitati i dobri i loši komentari, ali nekako najbitnije je da se čovjek previše ne uzdigne i da normalno živi jer to uvijek svi najviše cijene.

Ponovo ste se našli u konkurenciji za najljepšu sportašicu svijeta. Koliko Vam znače ovakva priznanja?

Moram priznati da sam zatečena, jer nisam imala pojma za taj izbor. Želim se zahvaliti svima koji misle tako (smijeh).

Vaši uspjesi i ponašanje inspirisali su mnoge. Kakva je Vaša poruka mladima, kako se trebaju boriti sa nametnutim predrasudama?

Preko trnja do zvijezda, daleko sam ja od tih zvijezda ali težim ka njima. Mislim da se svaka mlada osoba treba boriti i težiti ka određenim ciljevima. Svi znamo da je teška situacija u državama bivše Jugoslavije, ali to nas mlade ne treba spriječavati da odustanemo nego tjerati da radimo bilo šta. Sve se može, samo se mladi trebaju nekako ujediniti i početi malo više raditi. Svaki početak je težak.

Volite li noćne izlaske i gdje najviše volite provoditi slobodno vrijeme?

Ne volim noćne izlaske, nisam baš taj tip . Više volim otići u neki Pub ili u kino.

Mediji su prošle godine uveliko špekulisali o Vašem ljubavnom životu. Povezivali su vas sa bratom bivšeg kapitena bh. reprezentacije, Emirom Spahićem, tj. njegovim bratom Anelom Spahićem. Možete li nam otkriti, ko je ukrao srce najbolje bh. plivačice? 

Ja sam posvećena samo sportu i školi, tako da sam slobodna.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.