ArcelorMittal Zenica danas vratio 300 radnika kući zbog zaposlenice i njenog muža

“Napravljen nam je veliki problem, ali pokušat ćemo se organizovati kako bismo prevladali ovu situaciju.”

Kompanija ArcelorMittal Zenica iz mjera predostrožnosti vratila je danas kućama oko 300 radnika Centralnog održavanja, jer je muž jedne zaposlenice tog sektora pozitivan na koronavirus – potvrdio je Feni predsjednik Sindikata AMZ-a Zuhdija Kapetanović.

– Koliko sam uspio saznati, toj je ženi iz inostranstva bila došla sestra i ona je već 14 dana bila kod kuće. Međutim, nije nam kazala da joj je testiran muž, a iz Sarajeva je došao nalaz da je pozitivan. Da je sačekala samo još jedan dan ili dva prije povratka na posao, ovo se ništa ne bi desilo. Ovako je jutros oko 300 radnika poslano kući i narednih 14 dana provest će u samoizolaciji – kaže Kapetanović.

On navodi kako je njihova radnica putovala i autobusom s ostalim radnicima iz pravca zeničkog naselja Jezero, pa će, mada za sada niko nema simptome zaraze, svi koji su s njom putovali tim autobusom morati u samoizolaciju.

– Napravljen nam je veliki problem, ali pokušat ćemo se organizovati kako bismo prevladali ovu situaciju. Mi imamo i održavanje po departmentima pa će, sada, na njima biti veći teret posla – kaže Kapetanović

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.