in ,

BIH ZAVIJENA U CRNO Molila sam Boga samo da nije Merima

Crni petak u Sarajevu.

U saobraćajnoj nesreći koja se desila jučer u blizni Sarajeva, poginule su četiri zaposlenice Osnovne škole Kovačići, potvrdila je direktorica škole Nađa Pejak za portal Radiosarajevo.ba.
Poginule su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić.

Prijatelji i poznanici zaposlenica ove škole su u šoku. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne mogu da vjeruju da ih više nema.

“Prije dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmijanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dvije nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vrijeme u dnevnim novinama sjećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vijest da su pitanju uposlenice OŠ Kovačići, samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan”, napisala je Merimina prijateljica Amra Hodžić Ličina, koju je prenio Predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja Saudin Sivro.

SIPA nastavila hapsiti ugostitelje: Danas uhapšeno još nekoliko osoba

Otkriveno gdje je prebačen Julian Assange: Javnost zgrožena, pa da li je moguće da se ovo dešava?