Chiemgau24.de

Bosanac napravio haos u Njemačkoj, rijetko viđene scene na autoputu

Posljednje Vijesti

Pedesetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je zadobio veoma teške povrede, ali nije životno ugrožen nakon saobraćajne nesreće  o kojoj su se raspisali i brojni mediji u Njemačkoj.

Nesreća se dogodila na autoputu A8 između Bergena i Grabenstätta, u ponedjeljak oko 18.15 sati. Bosanac je vozio ogromni 40-tonski kamion s prikolicom, natovaren panelima šperploča, a kretao se u pravcu Münchena.

Iz nepoznatih razloga Bosanac je skrenuo udesno na autoputu, a onda naglim okretanje upravljača ulijevo pokušao vratiti kamion s prikolicom. Vozilo se odbilo u zaštitnu ogradu i prevrnulo se, prenose mediji.

Satima čistili autoput

Drama je dostigla vrhunac kada je bh. vozač kamiona ispao iz kabine jer nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Prevrnuti kamion s prikolicom klizio je po autoputu i zamalo prignječio 50-godišnjeg državljanina BiH.

Iako je zadobio povrede koje se ocjenjuju “ozbiljnim”, bh. vozač kamiona imao je dosta sreće. Prebačen je u bolnicu Traunstein dok su nadležne službe satima čistile autoput, prenosi Radio Sarajevo.

Na kamionu i teretu načinjena je šteta od 100 hiljada eura, čemu treba dodati i 10-ak hiljada eura neophodnih za saniranje autoputa.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.