Bosanac u Norveškoj otvorio firmu: Suvad žari i pali, a najvažniji su mu obraz i čast

Suvad Gerzić

Suvad Gerzić iz Liskovca kod Bosanske Gradiške već 24 godine živi i radi u dalekoj Norveškoj, a važi za veoma cijenjenog biznismena u ovoj skandinavskoj zemlji. Uvidjevši svoju šansu, Suvad je osnovao vlastito preduzeće za održavanje postrojenja, javlja Avaz.

Pomalo nevjerovatno: Evo šta Marijan Mijajlović danas radi i od čega živi

Angažirao je 15 radnika koji uglavnom održavaju olimpijska postrojenja širom ove lijepe zemlje.

”U Lilehameru živimo supruga, sin, dvije kćerke i ja. Lijepo nam je, odlično smo se snašli. Norvežani su nas prihatili kao svoje, što nam je u značajnoj mjeri olakšalo i adaptaciju i uspjeh”, kaže Gerzić. Provodeći godišnji odmor u rodnoj Bosanskoj Gradišci, Suvad je sa porodicom učestvovao u “Danima dijaspore”.

Kaže da ga raduju akcije i dobar odnos Mjesne zajednice s lokalnom vlašću. Obradovao ga je i poziv načelnika općine Zorana Adžića da, zajedno s ostalim biznismenima u dijaspori, dođe na razgovor.

”Svaka investicija u Liskovcu, u gradu, Dubravama i drugim naseljima me obraduje. Spreman sam da pomognem. Vrlo rado sam se i do sada odazivao na sve akcije, ne samo u mom zavičaju nego u cijeloj Bosni”, kaže Gerzić.

Zanimljivo je da Suvad i u Lilehameru pomaže svojim zemljacima pa su 15 radnika koje je angažirao, uglavnom Gerzićevi prijatelji ili zemljaci iz Bosne i Hercegovine. Profesionalnost i častan obraz najvažniji su mu, kaže, kriteriji za prijem novih radnika.

To je, smatra, i razlog za njegov uspjeh na dalekom evropskom sjeveru.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.