BOSANSKI KOMŠILUK STRAHUJE Ovakvo stanje ne pamte ni najstariji stanovnici, Putin bijesni: Ključaju odnosi između Crne Gore i Rusije!

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije ocijenilo je da bi presuda dvojici državljana te zemlje za organizaciju pokušaja prevrata u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, mogla pogoršati ionako loše odnose između Podgorice i Moskve.

Ovako loše odnose dvije države nisu imale u historiji, a to potvrđuje i žestok odgovor iz Rusije.
-Ovaj neprijateljski korak može samo pogoršati rusko-crnogorske odnose koji su i bez toga na povijesno najnižoj razini- navodi se u odgovoru ruskog ministarstva vanjskih poslova novinskoj agenciji EurAsia Daily, prenosi Hina.

Presudom podgoričkog Višeg suda dvojica agenata ruske obavještajne službe GRU Eduard Šišmakov i Vladimir Popov osuđeni su na 15, odnosno 12 godina zatvora za kaznena djela stvaranja kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju. Dvojica lidera oporbene stranke Demokratski front Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su u istom slučaju na po pet godina zatvora.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova ponovo je odbacilo svaku odgovornost službene Moskve u pokušaju prevrata, ocjenjujući da je presuda podgoričkog Višeg suda usmjerena na obračun s protivnicima vlasti u Crnoj Gori.
Presudu za pokušaj prevrata u Crnoj Gori prethodno je komentirao ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Jeremy Hunt ocjenjujući da je presuda dvojici ruskih obavještajnih časnika zbog neuspjelog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori “još jedan primjer nečuvenih pokušaja Rusije da naruši europsku demokraciju”. I Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Podgorici pozdravilo je osuđujuću presudu crnogorskog Višeg suda ocjenjujući je kao “važan korak naprijed u vladavini prava koji šalje jaku poruku da su nastojanja potkopavanja demokracije neprihvatljiva”.

Vijeće Višeg suda u Podgorici u slučaju poznatom kao pokušaj državnog udara proglasilo je krivim svih 14 optuženih i osudilo ih na ukupno 68 godina zatvora.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.