Crni Bakire koga si izabrao, svi nam se smiju: Izetbegović govorio o gradonačelniku Sarajeva i razljutio javnost!

Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

Javna je tajna da su Abbdulah i Bakir u odličnim odnosima, a zna se i da je Izetbegović zahtjevao da se Skaka postavi na poziicju gradonačelnika Sarajeva…

Bakir Izetbegović je između ostalog govorio o svojim privatnim i profesionalnim odnosima sa Recepom Tayyipom Erdoganom, komentarisao je i gafove Abdulaha Skake, ali govorio o planovima za budućnost.
Kako mu je izgledao kompletan haos sa gafovima Abudlaha Skake?

“Nisam se probao miješati. Niti se Skaka treba miješati. Neće on govoriti Gradskom vijeću koga hoće, koga neće. Napravio je par gafova, pa nasmijao čaršiju. Ne vidim šta je on loše uradio”, kazao je Izetbegović na opšte zaprepaštenje javnosti.

Zaista je nevjerovatno da lider SDA ne priznaje pogrešku. Radi se o zaista nesposobnoj osobi, a osobe poput Skake se uopšte ne bi trebale baviti javnim funkcijama. Ipak, odavno je poznato da je Bakir u odličnim odnosima sa Skakom isključivo zbog njegovog nasljedstva, velikog bogatstva koje je dobio od svog oca.

Izetbegović je govorio i o odnosima sa Erdoganom, a kazao je da su jako dobri, ali pojasnio je šta BiH ima od tih odnosa:

“Ima podršku na NATO putu, EU putu, snažnu podršku u PIC-u, 150 miliona eura povoljnih kredita za povratnike, mala i srednja preduzeća, 700 miliona investicija od TIKA-e”.
Kako odnosi izgledaju kada nije član Predsjedništva BiH?

“Otiđite 15 minuta na grob mog oca i prebojte koliko je delegacija gore došlo. Ta emocija jedna, Erdogan i ja smo to podigli na jednu tačku, zahvaljujući emociji koja postoji od Turaka”, izjavio je.

Govorio je i o svojoj budućnosti:

“Ja planove u životu nisam pravio. Desile su mi se markantne stvari, radio sam značajne stvari. Moje je da se trudim. Ne bojim se klanova, ne razmišljam o tome. Ne odmaram, radim posao, život mi je suhoparan, za sve sam kriv, nemam hobi, nešto nisam zabrinut ako neko drugi preuzme teret”, izjavio je.
“Budućnost je na linijama nove strategije EU, koja će natjerati političare da se urazume i da se civilizrano ponašaju”, ocijenio je Bakir Izetbegović za N1.