Denis Bećirović: Trebamo li one političare koji…

Denis Bećirović, Foto: Parlament.ba
Denis Bećirović, Foto: Parlament.ba

Više od tri godine bio sam gotovo usamljen u suprotstavljanju antibosanskoj politici Milorada Dodika i njegovih mentora. Većina bh. političara je ćutala i nijemo posmatrala Dodikov ekstremizam.

U ovoj četvrtoj (izbornoj) godini odjednom više nisam tako sam jer sada su mnogi iznenada postali „hrabri“ i „odlučni“. Istina, glasni su u zadnje vrijeme, imaju većinu medija pod svojom kontrolom, ali zaboravljaju da narod nije kratkog pamćenja.

Piše: Dr. Denis Bećirović

Trebamo li one političare koji se probude tek onda kada se hapse slavni komandanti legalne i herojske Armije Republike Bosne i Hercegovine? Trebamo li one političare koji se protiv Dodika i njegovih nalogodavaca iz Beograda bore samo u četvrtoj godini mandata i tako žele osigurati izborne poene?

Trebamo li one koji mu ne znaju objasniti suštinu Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH? Trebamo li one koji mu ne znaju objasniti historiju države Bosne i Hercegovine?

Trebamo li one koji i ne znaju i ne smiju da odgovore na Dodikove podvale o državi Bosni i Hercegovini i brutalne uvrede prema Bošnjacima?

Trebamo li političke „prodane duše“?

Trebamo li političare koje se u zadnjih 6 mjeseci pred izbore pokušavaju predstaviti onakvim kakvi nisu bili u prethodne više od 3 godine?

I o tome, između ostalog, odlučujemo u oktobru ove godine. Odluku ne trebamo donijeti ishitreno.

Odluku ne trebamo donijeti samo na osnovu toga šta političari govore u četvrtoj godini mandata. Što se mene tiče ostat ću dosljedan i konzistentan.

Neću se mijenjati pred izbore i radi izbora! Neću gledati šta donosi više ili manje glasova!

Neću odustati od svojih principa! Nikada neću odustati od odlučnog zalaganja za demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu ravnopravnih građana i naroda! Nikada!

Građanke i građani države Bosne i Hercegovine, probosanskohercegovačke patriotske političke snage djeluju tiho, nepovezano, nečujno, nedržavnički, suštinski i sudbinski oportuno.

Nevjerovatno je i neshvatljivo da je aktuelnim političkim strukturama preči gram političke vlasti nego strateški važna politika objedinjavanja i jačanja svih raspoloživih snaga koje su spremne braniti državu Bosnu i Hercegovinu.

Zato, pokažimo onima koji ruše Bosnu i Hercegovinu da naša domovina ima neiscrpnu egzistentnost i snagu da se odbrani.

Probudimo bosansku pamet i energiju. Poručujmo da tuđe nećemo a da Bosnu i Hercegovinu nikome i nikada ne damo. I budimo jedinstveni i složni u toj poruci.

Pročitajte