Dodik progovorio za hrvatsku televiziju i brutalno izvrijeđao sve Bošnjake!

Milorad Dodik

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ocijenio je da je BiH krajnji cilj migrantima sa Bliskog istoka i da to može izazvati dugoročne posljedice, odnosno uticati na strukturu stanovništva na ovom prostoru.

“Riječ je o ljudima koji su pod silom tih dešavanja na Bliskom istoku krenuli i njihov krajnji cilj je zapadna Europa, ali ona je zatvorena. Što znači da je krajnja tačka do koje oni dolaze BiH”, rekao je Dodik za televiziju RTL.

On je izrazio uvjerenje da su Bošnjaci generisali ovu priču i da oni blagonaklono gledaju na migrantski talas koji dolazi i da ne žele biti dio rješenja i mjera koje BiH treba da preduzme.

“Ne žele jer je riječ o ljudima iste vjere i, na kraju krajeva, to se pokazalo i u Sarajevu, jer su u mnogim njegovim dijelovima već znatne koncentracije ljudi sa Bliskog istoka, koji su ranije došli i prave svoja naselja. Dakle, to se ne bi moglo desiti bez neke politike koja je saglasna s tim”, naveo je predsjednik Srpske.

Dodik je naglasio da RS ne protjeruje migrante sa svoje teritorije, već im pruža pristojne usluge da što prije prođu dalje, te dodao da kontejnersko naselje kod Doboja nije rješenje.

“U Republici Srpskoj neće biti nijednog naselja, bez obzira šta o tome ko mislio i govorio”, rekao je Dodik.

On je dodao da smatra da nije humano zatvoriti granice, ali da će ih otvoriti ako to učini i Hrvatska.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.