Dragan Čović se obrukao na božićnom prijemu u Predsjedništvu: Pogledajte šta mu se desilo

Predsjedništvo prazno

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović organizovao je u Sarajevu sinoć tradicionalni božićni prijem koji je privukao neke poznate ličnosti i zvanice iz raznih oblasti društvenog života u BiH.

”Predblagdanska radost nas je iznova okupila i dala nam prigodu da kroz nesvakidašnje pozitivnu atmosferu Božića promotrimo životnu svakodnevnicu i pošaljemo bratsku poruku dobrote svima onima koji to od nas očekuju.

Domovina…

Ohrabruje nas snaga zajedništva koju svojom brojnošću večeras, možemo poslati svima onima koje u ovo predbožićno vrijeme žele čuti podsticaj za rješenje svih životnih kušnji kojima smo izloženi”, rekao je Čović prisutnima u Sarajevu.

 

”Ova naša domovina Bosna i Hercegovina neće sama od sebe postati bolja, pravednija, organizovanija, razvijenija, evropski integriranija, to samo mi možemo osigurati. Ova naša domovina neće sama od sebe postati tolerantnija prema svim različitostima koje je prožimaju, neće se sama od sebe osloboditi ožiljaka rata i ratne boli koji se posebno ovih dana ponovo proživljava, mi smo pozvani da to napravimo.

Ova naša domovina neće sama od sebe osigurati unutrašnju jednakost tri konstitutivna naroda koja je čine, niti će sama od sebe osigurati ponos svakom od predstavnika naroda da biraju svoje legitimne predstavnike, to ponovno samo mi možemo i moramo učiniti.

Po zasluzi

Kada sagledamo koliko u suštini malo trebamo jedni za druge učiniti, s pravom se pitamo zašto to ne učinimo kako bismo se otrgnuli iz užasa i opterećenja prošlosti i okrenuli budućnosti. Okrenimo se oko sebe, sve je više područja u svijetu izloženo ratnim prijetnjama, s nevjericom gledamo na ratne strahote i nove sigurnosne prijetnje. Slušamo o najužasnijim zločinima u ime vjere, nacije, boje kože i drugih umišljenih različitosti. Najveću cijenu uvijek plaćaju najslabiji”, poručio je Dragan Čović.

No prvi čovjek HDZ-a tužan je napustio Predsjedništvo jer mu se na prijemu dogodila jedna neočekivana situacija. Mediji su javili da se na prijemu nije pojavio veliki broj pozvanih gostiju pa su tako izostali predstavnici Islamske zajednice, ali i prvi ljudi međunarodnih organizacija u BiH.

Iako su se ranije uvijek pojavljivali, sinoć u sali nisu bili prisutni ni Bakir Izetbegović ni Fahrudin Radončić. Pitamo se, je li Čović bolje i zaslužio nakon svih gadosti koje je izgovarao proteklih dana?

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.