Dragičević prozvao Dodika i poručio: Neko će završiti u grobu!

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, ne odustaje od traženja pravde i istine o smrti svoga sina. Ne odustaju ni Banjalučani koji su se prošlog vikenda po 252. put okupili na glavnom gradskom trgu kako bi pružili podršku porodici ubijenog mladića. Otac Davor ponovno je rekao da država ne smije priznati ubistvo.
“Sa mnom se nećete nikad izboriti. Ali Dodik i drugi nisu država, oni su samo imena. Krenut ćemo i na onu banku, svim raspoloživim sredstvima, ne budu li meni i mom advokatu dali pravu snimku do 7. aprila, otići će sve znate gdje treba. A vi botovi koji kažete da Davor prijeti, hvala Bogu doći će i 7. april i naći ću vas sve”, izjavio je pred okupljenim mnoštvom.

Rekao je i da, ukoliko se slučaj ne riješi do 7. aprila, sve će ići drugačije, odnosno da vlastima i policiji daje vremena do godine dana od Davidova pokopa.

“Taj dan donijet ću njegov lijes na Trg, pa nek’ kažu što god hoće. Moram iskopati njegov lijes, jer što da radi u zemlji. Ko god me bude pokušao spriječiti da to učinim, završit će u grobu”, rekao je Davor i dodao:

“Zbog koga stojimo poslije godinu dana, trebamo li stajati nakon godine dana? Nikome od vas Davor Dragičević ne da. Za koga da stojimo? Za Dodika, za Biserku, za Lukača, za koga?”.

Podsjetimo, otac Davor iz Banja Luke već mjesecima traži pravdu za svog sina Davida koji je, kako tvrdi, mučen, silovan i ubijen od strane pripadnika MUP-a s blagoslovom i po naredbi visokopozicioniranih političara Republike Srpske.

Novi je udarac primio kada je međunarodni advokatski tim, koji je bio zadužen za utvrđivanje činjenica o stradanju Davida Dragičevića, napustio i odvjetnik Anto Nobilo, uz objašnjenje da pokojni David nije bio niti silovan, niti masakriran, te da je otac Davor žrtva manipulacije, kao i da vlasti Republike Srpske nisu upletene u ubistvo njegova sina.

Pitanje je samo koliko je Nobilo naplatio takvu izjavu.