Edin Osmančević žestoko odgovorio Džebrailu Bajramoviću

Osmančević i Bajramović

Nakon što je BHDijaspora.net jučer objavila tekst u kojem Džebrail Bajramović oštro kritikovao Edima Fejzića, ali i Edina Osmančević, danas je stigla žestoka reakcija.

Pljušte tužbe na ime Edima Fejzića: Teške optužbe Džebraila Bajramovića

Demanti je našu adresu uputio Osmančević, a njegovu reakciju prenosimo bez uredničkih intervencija i izmjena.

”Lično izbjegavam ovakve diskusije preko interneta. Međutim, u cilju istinitog informisanja javnosti, i zbog toga što je spomenuto moje ime, te nanesena šteta ugledu Stranke dijaspore potcjenjivanjem uloge njenog člansta i megalomanskog precjenjivanja uloge Dzebraila Bajramovića, morao sam demantovati insinuacije i provokacije koje karakterišu istupe gđina Bajramovića

Konflikt u Stranci je nastao 11. septembra 2014 kad je gđin Bajramović neovlašćeno bez mog znanja i znanja predsjednika Glavnog odbora gđina Smaila Jonuza iz prostorija stranke otuđio oko 50 glasačkih listića koje je CIK poslala u buntu od 100 komada na adresu našeg člana. Ovaj bunt se trebao dalje proslijediti na adrese glasača. Džebrail je to upotrebio kako bi bez mog odobrenja u cilju vlastite promocije napao tadašnjeg predsjednika CIK-a Mikića. Mi nismo bili zadovoljni radom CIK-a, ali smo i zabranili ovakve primitivne istupe naših ćlanova!

Dzebrail Bajramović je najodgovorniji za nastao stanje u stranci jer je upravo on doveo gđina Fejzića u stranke( oba su iz Gorazda). Džebrail Bajramović je napustio stranku u martu 2015. kad je sa Fejzićem dogovarao održavanje nelegalne skupštine što mi je potvrdio Sead Tatarin prvi Fejzićev suradnik. Tek nakon sto je dobio nogu od Fejzića, Bajramović pokušava da se “opere” davanjem podrske meni kao legalnom predsjedniku stranke.

Tačno je da je Bajramovic uložio svoj novac jer je bio inicijator svoje vlastite kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva. Pa je to bilo i logično da finansira svoju kandidaturu. Stranka dijaspore nikad nije bila korisnik budžetskih sredstava već se uglavnom finansirala od članarina i donacije njenih članova! Ja lično nisam bio kandidat na općim izborima, ali sam zajedno sa ljudima koje sam predstavljao finansirao i podržavao njihovu kandidaturu!

Na kraju želim da uvjerim sve one divne ljude sa kojim sam sarađivao od 2009. godine kao jedan od osnivaca da očekujem da ćemo nakon sudske presude izaći mnogo jači jer u njenom sastavu velika većina članova je moralno čista i poštena, vođeni isključivo patrotskim osjećajima.

Ja sam se jedini istog momenta suprostavio i tužio Fejzića čim sam saznao za njihove mućke tj. da Fejzić drži nekav Kongres (za koji je Džebrail znao) u namjeri privatizacije stranke i otimačinu para. Dokaz je moj zahtjev sudu u Sarajevu za poništenje Fejzićevih mućki iz juna 2015.  A Dzebraila tada nigdje bilo niti se za nešto bunio. Dzebrail se tek javio kad su stigle pare u januaru 2016. kad se posvađao sa Fejzićem oko njih jer se vjerovatno Fejzić odbio držati njihovog tajnog dogovora. Što se tiče davanja para stranci tokom izbora 2014, davali smo svi, a nije samo Džebrail. Imaju dokumenti”, navodi se u demantiju koje je na našu adresu uputio Edin Osmančević.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.