Fantastične sestre iz Sarajeva snimile obradu glavne uvodne teme Simpsona pa ih kontaktirali producenti serije

Sestre Ariana i Ella Piknjač iz Sarajeva snimile su obradu glavne uvodne teme serije “The Simpsons”, a njihova instrumentala na klaviru i flauti oduševila je autore serije te su je iskoristili na odjavnoj špici jedne od epizoda.

“Ella i ja smo ovu obradu, kao i svaku drugu, objavile na YouTube kanalu i Instagramu. Jako smo se iznenadile kada je naš cover postao viralan na kanalu YouTube, gdje trenutno ima više od 2.7 milijuna pregleda. Jedno jutro sam dobila mail od direktora glazbenog odjela u Walt Disneyju/FOX-u u kojem su me pitali za dozvolu da iskoriste našu izvedbu u jednoj od budućih epizoda. Također su mi rekli da su producenti The Simpsonsa pronašli naš video na YouTubeu i bili su oduševljeni”, rekla je Ariana Piknjač za Nezavisne.

“Osjećamo se još kao da je sve ovo san. Prvenstveno smo morale aranžirati poznatu melodiju The Simpsons theme za flautu i klavir i prilagoditi notni tekst mogućnostima instrumenta. Snimile smo za pola sata, ali smo aranžirale i vježbale nekoliko dana prije toga”, dodala je Ariana.

Obrada odjavne špice serije “The Simpsons” nije jedina obrada koju su sestre zajednički snimile jer slične obrade objavljuju još od 2016. godine na društvenim mrežama.

“Moj se profil kasnije više usmjerio ka obradama od 2019. godine, gdje sam osjetila da mnogo uživam u tom kreativnom postupku aranžiranja poznatih melodija za flautu, a kada sviram s Ellom – za flautu i klavir. Najviše uživam dok sviram sa svojom sestrom, koja je vrlo vješta za klavirom. Odlično funkcionišemo kao sestre, prijateljice i muzičarke. Naše energije se jako dobro slažu i mislim da to publika osjeti i cijeni”, istakla je Ariana.

Umjetnica dodaje da postoje i planovi za stvaranje autorskih numera, te da će se ti planovi u budućnosti ostvariti i da se mnogo raduju takvom projektu.

“Planovi za neku skoriju budućnost su da nastavimo ovim putem: da snimamo obrade pjesama, kompozicija i da iste dijelimo s ostatkom svijeta. Neki od mojih planova osim snimanja jesu i da podučavam djecu i odrasle osobe širom svijeta putem raznih masterclass časova, individualne nastave i slično. Pored nastupa, uživamo da radimo sa djecom. Radimo u našoj muzičkoj školi ‘Mali Mozart’ već nekoliko godina i to nam predstavlja veliko zadovoljstvo i čini nas sretnim radeći s djecom”, zaključila je Ariana Piknjač.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.