Haos na internetu zbog statusa člana SDA: Tito je zločinac, Alija heroj

Tarik Dautović

Malo je našim ljudima potrebno da potpuno zapale društvene mreže i tako u stranu gurnu sve prave probleme egzistencijalne prirode s kojima građani naše zemlje muče muke. Tako je bilo i danas.

Sukobi među Bošnjacima u Richmondu

Tarik Dautović, vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo i član Stranke demokratske akcije je na FB postavio status u kojem je predložio da se Titova ulica u Sarajevu zove Ulica Alije Izetbegovića. Uslijedio je pravi haos.

“I Allaha mi ćemo uraditi sve da preimenujemo Titovu ulicu! Neće glavna sarajevska ulica nositi ime tog zločinca, diktatora, vođe totalitarističko-komunističko-zločinacko-ateističkog sistema koji je zatirao svako sjeme muslimanskog, bošnjačkog intelekta. Zvat će se Alije Izetbegovića”, napisao je Dautović.

Među komentarima koji su se mogli pročitati na Facebooku i na portalima dominirale su riječi poput ”balavac”, ”idiot”, ”isprdak”, ”kreten” i slično mada nije bilo malo ni onih koji su njegovu kontroverznu inicijativu podržali.

Bilo je i komentara u kojima se mogla uočiti i prijetnja po sigurnost, a reagovale su i brojne stranke koje su osudile ove riječi člana SDA koja još uvijek nije reagovala.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.