Danska

Informacija za Bosance i Hercegovce u Danskoj

Posljednje Vijesti

U Dansku za naše građane, preko Most-Broa stigao je jedan jako historijski vrijedan komplet knjiga. Stigao nam je komplet sabranih djela od rahmetli Hivzije Hasandedića.
“Dobra knjiga” iz Sarajeva stampala je prije par mjeseci historijsku građu ovoga velikoga insana, saopštio je Most-Bro.

Hivzija je u tri knjige historijski obradio cijelu Hercegovinu, poznate ličnosti, mahale, džamije, mektebe porijeklo porodica i dosta historijske građe sa ovih prostora.

U knjizi “Muslimanska baština Bošnjaka u Istočnoj Hercegovini” obrađeni su svi gradovi Istočne Hercegovine: Gacko, Nevesinje, Trebinje, Lastva, Ljubinje. U knjizi “Muslimanska baština Bošnjaka II” je knjiga o Herceg Novom i okolicom, Vrgorac i okolica, Imotska krajina i Zapadna Hercegovina.

U Knjizi” Muslimanska baština Bošnjaka u Južnoj (srednjoj) Hercegovini” govori se o Mostaru, Blagaju, Počitelju, Čapljini,Drežnici i selima oko njih.

Ovaj komplet je zaista vrijedna litertura za svaku bosnjačku porodicu. Satkan je od historijskih podataka o našem narodu posebno Bošnjaka iz Hercegovine. Nemamo puno ovih kompleta i oni koji žele u svojoj kućnoj biblioteci imati ovaj komplet mogu ga naručiti samo kod Most-Broa.

[email protected] ili broj telefona:22824869. Ovaj komplet kosta 350 kruna.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.