Informacija za Bošnjake s područja Stockholma

Informacija za Bošnjake s područja Stockholma

Posljednje Vijesti

Vanredna skupština Bosanske islamske zajednice Stockholm biće održana u subotu 9. decembra tekuće godine s početkom u 13h u Frodevägen 8, Spånga.

Dnevni red je utvrđen i to kako slijedi:

  • Izbor radnog predsjedništva
  • Usvajanje Pravilnika o radu Nadzornog odbora
  • Biranje jednog novog člana Nadzornog odbora zbog ostavke Elvira Gigovića
  • Informacije

Upravni odbor saziva Vanrednu Skupštinu povodom dopunjavanja Nadzornog organa (tzv. revizione komisije) zbog ostavke Elvira Gigovića. Preostala dva člana su Emina Bektaš i Armin Osmančević.

Dodatna objašnjenja:

Upravni odbor je u jesenjem periodu dobio uvid da Nadzorni organ ne funkcioniše. Upravni odbor je kontaktirao Nadzorni odbor i tražio izjašnjenje članova po pitanju njihovog rada. Povratna informacija je bila da je NO ostao sa dva člana.

U procesu rješavanja problematike Upravni odbor je tražio izvjestaj i tumačenje Statutarne komisije sta se može učiniti po tom pitanju.

Krajnje tumačenje Statuta Zajednice je da Upravni odbor nema pravnu ingerenciju nad Nadzornim organom i ne može na svoju ruku promijeniti njegov sastav, organizaciju, niti uticati na njegov rad. Nadzorni organ podliježe samo Skupštini Zajednice.

Međutim, Statut Zajednice zahtjeva da, kako bi nastavio svoj rad, Nadzorni organ mora biti u punom sastavu i potrebno je da se najmanje dva člana slažu oko revizije. Iz tog razloga, Upravni odbor saziva Vanrednu Skupštinu da bi sastav Nadzornog organa bio potpun do slijedeće Redovne ili Izborne Skupštine

Isto tako Skupština treba da usvoji privremeni Pravilnik o radu Nadzornog organa koji ce regulisati rad NO do donošenja stalnog pravilnika na slijedećoj Redovnoj Skupštini.
Upravni Odbor predlaže kao dopunskog kandidata Jasminu Golić koja je po struci auktorizirani revizor.

U radno predsjedništvo se predlažu Emsudin Osmić (kao predsjedavajući) i Enes Delić i Enisa Maljević.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.