Jedinstvena avantura: Uskoro ćete dobiti priliku putovati do ivice svemira u balonu!

Dobit ćete priliku da vidite planet iz sasvim novog ugla, baš kao i tamu svemira koji nas okružuje, na visini od oko 30 kilometara.

U svijetu postoji veliki broj ljudi koji obožavaju putovanje i koji su već otkrili veći dio naše planete, pa malo teže biraju svoju sljedeću destinaciju… Na njihovu sreću, planovi za putovanja transformirali su se u nebeski događaj, jer je kompanija Space Perspective odlučila je ostvari snove o putovanju u svemir, radeći to uz pomoć ogromnog balona ispunjenog vodonikom.

Iskustvo van ovog svijeta odvešće osam putnika na putovanje koje traje šest sati – sve do same ivice svemira. Dobit ćete priliku da vidite planet iz sasvim novog ugla, baš kao i tamu svemira koji nas okružuje, na visini od oko 30 kilometara.

Veliki prozori daju priliku da uživate u zaista nevjerovatnom pogledu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Startup kompanija već sada razvija Spaceship Neptune posadu, a svoje letove, koristeći naučne istraživačke tovare, početi će da testira iduće godine. Prve avanture sa ljudima će se vjerovatno odigrati za oko tri godine. Nevjerovatni “svemirski brod” ima jedinstveni gornji dio, koji je okružen velikim prozorima koji vam daju priliku da uživate u zaista nevjerovatnom pogledu. Tu se, također, nalazi i minibar, zajedno sa toaletom.

Balon će nježno prevesti svoje putnike do same ivice svemira, gdje će provesti dva sata, dajući im mogućnost djeljenja ovog iskustva putem društvenih mreža. Potom, balon će se spustiti i sljeteti u more, gdje će brod prevesti putnike, kapsulu i balon.

Nećete biti u prilici da osjetite bestežinsko stanje, ali ćete se svakako na zemlju vratiti sa jedinstvenim uspomenama. Inicijalna cjena putovanja će biti oko 125.000 dolara po putniku. Takođe, kompanija je otišla korak dalje i odlučila da budućim mladencima da priliku da svoje sudbonosno da izgovore upravo ovdje.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.