in

Jelena Đoković: Karijes izaziva neplodnost kod žena!

Jelena Đoković, direktorka Fondacije „Novak Đoković“ u live prenosu na svom Instagram profilu dotakla se teme uzroka neplodnosti kod mnogih žena.

– Zdravlje iz usta takođe utiče na plodnost žensku i danas žene imaju jako puno problema da zatrudne. Na to dosta utiču probemi sa zubima, karijes, nagomilane naslage i bolesti desni – rekla je Jelena u live prenosu na Instagramu pozivajući se na autorku nekoliko knjiga o zdravlju i ljepoti Nadin Artemis, koja je više istraživala na tu temu i okrila da i naša usta imaju mikorbiom i da svaki mora da ima posebnu njegu.

Pored ovih korisnih savjeta koje je navela, pratioci su ipak bili iznenađeni njenim stavom da loša higijena zuba može imati veze sa neplodnošću.

View this post on Instagram

Original video snimak našeg razgovora pogledajte u prethodnom videu. Pričale smo na engleskom, a ovde sam se potrudila da podelim sa vama neke ključne poruke koje sam izvukla odmah posle razgovora (doduše sa dosta poteškoća 🙈 svaka čast simultanim prevodiocima, stvarno nije ni malo lako👏🙌). Nadine preporučuje: – izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (UMERENO) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina – koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion nakon sunčanja; – jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, turmeric, borovnice… Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. – UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), medjutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca tako što pocrveni. Dobro je da posmatramo naše telo i sklonimo se sa sunca na vreme (PRE crvenila). Kreme za sunčanje blokiraju te UVB zrake i taj prorodni proces crvenila, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina; – najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi ; kao i kreme sa zinq-om koji prosto odbija sunčeve zrake i zdrav je mineral; – razlog zašto preporučuje drugi vid zaštite je jer su studije pokazale da kreme za zaštitu od sunca sadrže kancerogene supstance i zato predlaže zdraviju alternativu; – zdravlje zuba: koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni…. – nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima 🙂 Njene knjige su: Renegade Beauty Holistic dental care by Nadine Artemis Pročitajte i sami odlučite da li vam odgovara🙏

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Dodik odbio izbaciti Stašu Košarca iz SNSD-a zbog afere “Korona party”

Period oko punog Mjesec: Za ova 3 horoskopska znaka ovo je rizičan period