in

Kako je Dodik uhvaćen u laži o rezultatima izbora u dobojskom mjestu Kotorsko
Milorad Dodik, predsjednik RS i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH bez imalo zadrške je slagao sve one koje su ga sinoć gledali u emisiji Ćirilica televizije Happy.

On je u pokušaju da opravda krađu na izborima, na način kako samo njemu pristaje, iznio niz laži i netačnih informacija, piše Buka.

Tako je Dodik rekao:

“Vi imate situaciju da se sad pravi fama da je nešto pokradeno. Nije niko pokrao. Nije pokradeno i gotovo. Evo ti samo jedan dokaz. Nevažeći listići u jednom muslimanskom mjestu kod Doboja, Kotorsko, ima oko 1.000 glasča. Na tom biračkom mjestu Milorad Dodik nije dobio niti jedan glas. Ivanić je dobio 650, a onih ostalih 350 su ubačeni kao prazni. Znači, nisu glasali ni za koga. I to se računa kao nevažeći listić. Međutim, ovi hoće da prikažu to kao da je to neko ne znam ni ja šta učinio. Evo prazan lčisti, izašao je predjsednik izborne komisije i rekao, evo to je to.”

Ipak, da ništa od ovog nije tačno pokazuju podaci sa biračkog mjesta koje je Dodik naveo.

Jednostavnim uvidom u rezultate izbora iz Kotorskog vidimo da u Kotorskom ima 2.032 birača od čega je njih 704 izašlo na izbore.
Za Mladena Ivanića glasalo je 391 glasač, a za Dodika 107, dok je nevažećih praznih listića bilo samo 60, a ne 350 kako to tvrdi predsjednik RS.

Teška nesreća na M-17: Automobilom sletio u rijeku!

Ovo su kandidati iz Doboja koji ulaze u Parlament BiH i NSRS