Kanada: KUD Bosna od behara svečano započeo rad

Posljednje Vijesti

Na veoma lijep način, obilježen je početak rada Kulturno umjetničkog društvo Bosna od Sevdaha u kanadskom Hamiltonu. Utisci posjetitelja su bilo vrlo dobri i daju ovim divnim ljudima povoda da sljedeće sijelo organizuju još bolje i jos veće i da ujedno poprave ono što se treba popraviti.

Od samog ulaza u dvoranu, dekoracije stolova kao i svjetala koja su organizatori naknadno dodali i ugradili samo da bi ambijent bio što ljepši i što bolji.

”Pored toga što smo prvi put samostalno organizovali sijelo, sama organizacija je bila na jednom zavidnom nivou počev od same prodaje ulaznica i tiketa za tombolu (Selma i Vedo), te pulta gdje su se prodavali tiketi za ćevape i kolače (Dina, Ledija i Iva) kao i kuhinje gdje su vrijedni članovi KUD-a nesebično pomagali (Esma i Eno Paratušić, Senada i Eno Husić, Sakiba Lović, Dursa Hotić, Hasija Vujović, Azimir Hotić i Emir Paratušić).

Bilo je i onih koji su dolazili i nudili pomoć, ali ih nismo prihvatili iz samo jednog razloga što nas je bilo previše angažovano oko toga svega. Glavni i nezaobilazni majstori koji su pekli ćevape i na kojima je bio sav teret su bili Samira iz Kolmix trgovine i naš član KUD-a Sadik Lović.

Srdačno se zahvaljujemo svim članovima KUD-a “Bosna od behara” na pomoći koju su nam pružili tu noć”, saopšteno je iz ovog Kulturno umjetničkog društva nakon događaja koji je protekao u najboljem redu.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.