in ,

Kandidat za načelnika Srebrenice upravo je izjavio da je Dodik za njega SVETAC!

Tvrdi da će pobijediti na izborima, te da će “uzeti više glasova nego sadašnji načelnik Mladen Grujičić”

Aleksandar Simić, nezavisni kandidat za načelnika općine Srebrenica, tvrdi da će pobijediti na izborima, te da će “uzeti više glasova nego sadašnji načelnik Mladen Grujičić”.

Od Srebrenice do Banjaluke se, međutim, šire priče da Simiću pobjeda na izborima nije ni na kraj pameti i da će ovaj, jedini preostali, nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice, pokušati da trguje svojom kandidaturom.

Simić, međutim, tvrdi da to neće učiniti, jer je “ozbiljan čovjek, u kasnim pedesetim” pa mu, veli, ne priliče takve igrarije.

– Kažem vam, pobijediću. Za mene će glasati i Srbi i Bošnjaci. Odustaću jedino kao umrem prije izbora ili ako me neko ubije – kategoričan je Simić, prenosi Srpskainfo.

Aleksandar Simić, inače po struci ekonomista, zaposlen je u općini Srebrenica, pa mu je njegov protivkandidat Grujičić šef na poslu.

– Otkad sam se kandidovao on me ne pozdravlja, kad se sretnemo, ali to je odraz njegovog kućnog vaspitanja – kaže Simić.

Tvrdi da “nije ljut” zato što ga, iako se “prvi kandidovao”, predstavnici srpskih stranaka nisu pozvali na dogovor o zajedničkoj kandidaturi za načelnika Srebrenice.

– To je djelo lokalnih političara i žao mi je što ih je Dodik poslušao. Ja Milorada Dodika volim više nego iko u njegovom SNSD-u, on je za mene svetac. Ali, u Srebrenici je izabrao pogrešnog čovjeka i ja sam spreman da mu to kažem u oči – poručuje Simić.

Sud ukorio Memića, on poručuje: Kradu mi vrijeme, Dženana im neću halaliti nikad

Dobre vijesti iz Centrotransa za studente, đake i penzionere!