Kompanija iz BiH dobila veliki posao u Holandiji

Biznis Posljednje Vijesti

Vodeća IT kompanija u Bosni i Hercegovini i regionalni lider na polju izrade ITS softvera, IoT i smart city rješenja BS Telecom Solutions Sarajevo dobila je posao na održavanju ITS opreme u najdužem cestovnom tunelu u Holandiji.

Riječ je o sistemu tunela Roermond i Swalmen na autocesti A73 u Holandiji, koji su zajedno dugi gotovo tri kilometra. Sarajevsku kompaniju je za partnera odabrala renomirana holandska kompanija Vialis, koja i sama ima višedecenijsko iskustvo u upravljanju različitim saobraćajnim sistemima.

Nakon ulaska na tržište Holandije usluge i proizvodi BS Telecom Solutions svoje mjesto su našli na tržištima sedam država na dva kontinenta.

Mirza Varatanović, direktor BS Telecom Solutions, ističe ovaj posao, jer su direktno pozvani da dostave ponudu od strane holandske kompanije kao rezultat preporuka poslovnih partnera s kojim su sarađivali na sličnim projektima u regiji.

“Naše strateško opredjeljenje jeste širenje poslovanja na međunarodnom tržištu. Pored razvoja i implementacije za nas su bitni i projekti održavanja kako bi investitori, kao i sami korisnici imali najbolje rezultate tokom eksploatacije sistema. Posjedujemo ugovore za održavanje sistema na svim tržištima na kojima poslujemo. Naši proizvodi zadovoljavaju najstrožije standarde, naši radnici imaju izuzetno znanje i vještine i naše cijene softvera, implementacije i održavanja su jedinstvene za sva tržišta na kojima nastupamo. Upravo zbog toga očekujemo da ćemo uskoro osigurati značajne poslove i u drugim državama Evropske unije”, rekao je Varatanović.

Leave your vote