in

Leyla Sejmenović iz Tešnja vicešampion Evrope u kikboksu!

Iskoristio sam priliku prikupljajuči podatke o Osmanu i Elviru Sejmenoviću da to isto uradim i za Elvirovu kćerku Leylu, vicešampiona Evrope u kikboksu u njezinoj kategoriji

Piše: Husein Galijašević/Tešanjski dnevnik

Rođena je 16.6.2007. godine. Učenik je sedmog razreda OŠ Rešad Kadić. Kick boxom se počela baviti kada je imala 8 godina u klubu Centar borilačkih vještina (CBS) u Tešnju. Osnivač kluba i prvi Leylin trener je Alija Ogrić.

Nastup na prvom turniru imala je u Sarajevu (Ilidža). Iako je veoma mlada Leyla je postigla niz značajnih sportskih rezultata:viceprvakinja Evrope, prvakinja Balkana dva puta, viceprvakinja Balkana dva puta, državna viceprvakinja pet puta i osvajačica niza međunarodnih turnira.

Leyla kaže da ovakve rezultate ne bi postigla da nema pored sebe osobe koje su joj podrška. To su članovi stručnog štaba kluba CBS:Amar Hotić, Elvir Sejmenović, Leylin otac ujedno i predsjednik kluba i trener Alija Ogrić. Karijera pred Leylom tek pretstoji, a na tom putu svakako će imati podršku porodice, prijatelja, kluba, a za veće rezultate očekivati je pomoć i šire društvene zajednice.

Pogledajte snimak: Istovario stare gume u rijeku Bosnu u Doboju bez žurbe i bilo kakve grižnje savjesti!

Konačno je poznato kada BiH otvara granice!