Lijepo druženje Bošnjaka Brisela

Lijepo druženje Bošnjaka Brisela: Oni su otišli iz Bosne, ali Bosna iz njih nije i neće

Događaji Posljednje

U subotu 5. maja tekuće godine, u prostorijama IKC NUR Bruxelles u kojima se privremeno izvodi mektebska nastava i pouka iz bosanskog jezika, uz veoma ugodnu i opuštenu atmosferu, održano je druženje Bošnjaka Brisela.

Uz prisustvo 20-ak članova, te uz kahvu i kolač, razgovaralo se o ostvarenim projektima, planovima, kao i dolasku najdražeg nam gosta. Mjeseca ramazana!

”Izneseni su i neki veoma interesantni prijedlozi za još bolje uvezivanje Bošnjaka u jednu zajednicu pod okriljem IZ BiH, te planovi vezani za naše najmlađe.

Iako smo prije ramazana mi planirali obradovati i iznenaditi sve naše najmlađe članove, tačnije njih 38, jednim prikladnim poklonom za uspješan završetak mektebske i nastave bosanskog jezika, ipak smo bili preduhitreni.

Dječica iznenadila!

Svim prisutnima su pokazali i ponudili svoje radove, kao i svoju želju da svojim radom doprinesu našem džematu, našoj zajednici. Potez koji je svakako pobudio emocije među svim prisutnima.

U nadi da ćemo u budućnosti imati više ovakvih i sličnih neobaveznih druženja uz razmjene mišljenja i ideja, upučujemo Vam maksuz selam, saopštio je Džemat Nur iz Brisela.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.