Ljubljana

Ljubljana: Projekcija filma i prilika za novo druženje Bosanaca i Hercegovaca

Događaji Posljednje

Bošnjački kulturni savez Slovenije u suradnji sa Slovenskom kinotekom vas poziva u okviru bosanskohercegovačkih filmskih večeri na projekciju filma ”Moja tetka u Sarajevu”, u subotu, 12. maja 2018., u 20h, u dvoranu Slovenske kinoteke (Miklošičeva cesta 28, Ljubljana).

Besplatne ulaznice možete dobiti na blagajni Slovenske kinoteke. Ulaznice se mogu preuzeti samo na dan projekcije filma. Broj ulaznica je ograničen. Pokrovitelj večeri je AVTO G d.o.o., Šlandrova ulica 4, Ljubljana.

MOJA TETKA U SARAJEVU (Min faster i Sarajevo)

Režija: Goran Kapetanović, Švedska, Bosna i Hercegovina, 2016., 58 min.

Radnja

Film Moja tetka u Sarajevu govori o 50-godišnjem Zlatanu koji nije dolazio u Bosnu i Hercegovinu otkako ju je napustio kao izbjeglica. Njegov jednini kontakt sa Bosnom je slanje novca ženi koja se brine o njegovoj staroj tetki.

Ipak, njegova kćerka Anja (18), koja živi sa svojom majkom, ima veliku želju upoznati svoje korijene i odlučuje posjetiti Sarajevo. Iako je otac, pokušavajući da prikrije i zaboravi bolne uspone, pokušava zaustaviti, na kraju doputuje sa njom i tada počinje njihova potraga.

Moja tetka u Sarajevu je film Gorana Kapetanovića, sarajevskog režisera s adresom u Švedskoj, koji je osvojio dvije nagrade na Guldbagge Awards, poznatoj švedskoj godišnjoj filmskoj dodjeli koja se smatra švedskim ekvivalentom slavnog Oscara. Film je osvojio dvije nagrade i to: Najbolji režiser (Goran Kapetanović) i Najbolja sporedna glumica (Sadžida Šetić).

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.