in ,

Lud, zbunjen, “normalan” u Predsjedništvu BiH: Prava komedija u Sarajevu, ne zna se ko pije, a ko plaća!

U Sarajevu počela pa prekinuta sjednica Predsjedništva BiH i to na zahtjev Milorada Dodika.

Otkazana je vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine koja je trebala biti održana danas u 13 sati.
Federalna novinska agencija javila je da je Milorad Dodik (koji je i sazvao sjednicu) povukao zahtjev za sazivanje sjednice Predsjedništva BiH.

Nije poznato zbog čega je otkazana sjednica na kojoj je trebalo da se glasa o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Inače, ranije danas su federalni mediji javili kako je u Sarajevu počela sjednica Predsjedništva BiH, imenovanje Zorana Tegeltije (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD) za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bila jedina tačka dnevnog reda sjednice Predsjedništva BiH koja je počela u Sarajevu.

Podjsetimo, sazivanje sjednice ponovo je zatražio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, nakon što su stigle potvrde Centralne izborne komisije (CIK) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) da ne postoje zakonske prepreke koje mogu utjecati na imenovanje Tegeltije.
Predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović ostali su kod stava da neće podržati imenovanje Tegeltije sve dok Predsjedništvo ne usvoji i u sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) uputi Godišnji nacionalni plan (ANP).

I Komšić i Džaferović više puta su istaknuli da nemaju nikakvih zamjerki na imenovanje Tegeltije, ali da neće prihvatiti bilo kojeg od kandidata koji unaprijed najavljuje da neće poštovati odluke i zakone koje su ranije donijele bh. institucije.

Dramatična policijska potjera u centru Sarajeva: Policija imala pune ruke posla!

Milorad Dodik u Sarajevu morao “sagnuti glavu” pred generalom vojske Evropske Unije