LUPAO MI JE GLAVOM OD ZID, KRIO SE ISPOD KREVETA: Bivša djevojka otkriva mračnu prošlost Nijemca koji je ubio malu Madeleine

Bivša djevojka Nijemca Christian Brücknera, osumnjičenog za otmicu i ubistvo britanske devojčice Madeleine McCann, izjavila je da joj je jednom prilikom u napadu ljubomore glavom lupao u zid. Britanka je pristala da govori o zlostavljanjima pod uslovom da ostane anonimna.

Kako kaže, 2005. godine napao ju je u toaletu bara u kome je radila u Algarveu, u Portugaliji, a onda je razbio prozor njenog stana, provalio unutra i čekao je ispod kreveta.

Proganjao ju je poslije raskida, ali uprkos svemu, teško joj je bilo da prihvati činjenicu da je njen bivši dečko osumnjičen u slučaju Madeleine McCann.

Iako je bio “veoma šarmantan i duhovit” kad su se upoznali, kasnije je počela da ga se plaši.

Lupao joj je glavom o zid jer je video da je zagrlila druga. Sve što je tada iskusila pokazuje jezive slčnosti sa slučajem nestanka Madeleine McCann u obližnjem mestu Praia da Luz, dvije godine kasnije. Otac McCann ranije je izjavio da misli da se otmičar sakrio iza vrata kad je te sudbonosne noći maja 2007. otišao kući da provjeri da li je sve u redu. Policija sumnja da je uljez ušao u njihov apratman kroz prozor.

Neimenovana žena, koja danas ima 45 godina, kaže da se zaprepastila kad je čula da je Brückner glavni osumnjičeni za otmicu Madeleine McCann.

“Do danas sam odbijala da verujem da je neko s kim sam bila u vezi mogao da uradi nešto tako strašno i odvratno. Ali sada više nisam sigurna. Ako je to stvarno učinio, treba da bude kažnjen”, izjavila je.

Ona je odlučila da progovori nakon što je otkriveno da je Nijemac navodno rekao drugoj bivšoj djevojici za večerom da ima da obavi „grozan posao u Praia da Luz-u“, noć uoči nestanka male Medeleine: “Moram to da uradim i to će mi promijeniti život. Nećeš me viđati neko vrijeme.”

Podsjetimo, Christian Brukner je bio blizu mjesta zločina sat prije nego što je Medelein oteta kada je 30 minuta razgovarao mobilnim telefonom, a sljedećeg dana preneo je svoj “jagua” tamne boje na ime druge osobe i sljedeće tri godine nije viđen u tom kraju.

Britanka iz Berkshir-a, koja je sada odlučila da progovori, kaže da su ona i Brukner zajedno radili kao konobari u restoranu Taberna de Lagoš, u Lagošu.

Iako joj u prvi mah nije bio simpatičan, u proljeće 2004. su se sprijateljili.

“Bila sam sama ovde u Portugaliji, pomalo usamljena bez porodice, a taj momak mi je poklanjao pažnju”, kaže ona.

Kad su počeli da se zabavljaju u početku je sve bilo divno i često bi prespavala u seoskoj kući u predgrađu Praia da Luz-a, koju je Brukner iznajmljivao, udaljenoj oko kolometar od restorana gdje su radili.

Kuća u kojoj je živeo Brukner u Portugaliji

Izvodio ju je restorane i išao s njom na plažu, birajući usamljena mjesta. Sve je bilo divno do zime 2004, a prvi napad ljubomore dobio je kada je ona srela druga u Lagošu.

“Ćaskali smo i iznenada je zaćutao, kao da je vidio duha ili se nečeg sjetio. Kasnije mi je neko rekao da mu je Christian ranije pretio, jer nas je vidio kako zajedno razgovaramo”, kaže.

Počeli su da se svađaju u jesen, znao je da poludi zbog sitnica.

“Sjećam se da je jednom pobjesneo jer mu nisam očistila kuću. Rekla sam mu da imam svoju kuću i da ne živim tu, a on mi je odgovorio: „Treba da mi očistiš kuću, ti si žensko“, dodala je.

Iako je bio veoma ljubomoran i posesivan, viđao se s drugim ženama dok je s njom bio u vezi. Kada jednom prilikom našla ljubavne poruke u njegovom telefonu i zatražila objašnjenje, potpuno je poludio.

Opisala je nemili događaj u ranim jutarnjim satima Nove godine 2005, u Metro baru u Lagošu, gde je radila.

“Bio je u baru i pijan. Neki zaista fini momci s kojim sam se sprijateljila ušli su u bar, čestitali mi Novu godinu i zagrlili me. Chris je iznenada počeo da divlja po baru i odvukao me od njih pred svima. Zgrabio me je za vrat, uvukao u ženski toalet i udarao mojom glavom o zid. Ljudi su pokušavali da ga skinu s mene, četiri velika momka su najzad uspjela i pozvala policiju”, kaže Britanka.

Prijatelji su je ispratili do stana.

“Bila sam sigurna da se neko krije tu ili da je tu bio. Otvarala sam ormane i zavirila pod krevet i doživjela najveći šok u životu. Bio je tamo sakriven, ležao je na leđima i zurio u mene. Zaledila sam se. Izvukao se ispod kreveta i ponašao se kao da je sve u najboljem redu, pozdravio se i zatvorio vrata za sobom”, objašnjava.

Raskinuli su 2005, kada je našla ženski donji veš u njegovoj torbi. Posle toga ju je proganjao, dolazio u restoran u kome je radila, pratio na ulici, tako da je neko morao da je isprati do kuće svaku noć.

Britanka je dala izjavu policiji nakon što je pokrenuta istraga protiv Christiana Bruknera zbog silovanja 72-godišnje Amerikanke u Praia da Luz-u 2005, ali je vezu sa slučajem Madelein-e Meken otkrila tek poslije dramatičnog apela javnosti britanske i njemačke policije.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.