Milorad Dodik

Milorad Dodik napravio skandal: Pogledajte kako je napao novinarku

Vijesti

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarisao je danas navode da MUP RS ima više oružja nego sve policijske agencije na nivou BiH. On je ponovo došao u sukob s novinarkom koja mu je postavila pitanje koje on očito nije želio čuti.

Na upit i konstataciju da MUP RS ima više oružja nego sve ostale policijske formacije, Dodik je naprosto pobijesnio i nastavio sa svojom plitkom retorikom.

“Ko vam je država”, upitao je Dodik reporterku.

“Bosna i Hercegovina”, bio je odgovor reporterke.

“Ta vaša, kako ste je nazvali, uopšte nema pravo na policiju. U Ustavu Bosne i Hercegovine ne piše nigdje da je BiH nadležna. To što je neko isforsirao i napravio te vještačke tvorevine kakva je SIPA i Ministarstvo bezbjednosti, to je neka druga stvar. Mi samo priznajemo ono što je Ustavom predviđeno, a to je antiustavno nametnuto, i formiranje SIPA-e i nekih drugih agencija.

Što se tiče njihovog opremanja, oni me ne zanimaju. Moja nadležnost je Republika Srpska. Ako dođem nekad na nivo zajedničkih institucija, trudit ću se da se umanji njihov značaj i da bude sve u skladu sa Ustavom”, kazao je Dodik.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.