in ,

“Muškarci u crnim košuljama” Dragana Čovića izazvali grozan ustaški skandal u BiH!

U Stocu, na jugu Bosne i Hercegovine, danas su ponovo marširali muškarci u crnim majicama, podsjećajući na taj način na simbole jedne mračne ideologije.

Na današnji dan zapadni saveznici iskrcali su se na Normandiju, čime je započelo oslobađanje Evrope od nacizma. Stoga se demokratski svijet sjeća danas žrtava koje su pale u borbi protiv nacizma, odnosno obilježava 75. godišnjice čuvenog “Dana D”. S druge strane u Stocu, na jugu Bosne i Hercegovine, danas su ponovo marširali muškarci u crnim majicama, podsjećajući na taj način na simbole jedne mračne ideologije.
Sve se dešava svega nekoliko dana nakon otkrivanja spomenika ratnom zločincu Draži Mihailoviću u obližnjoj Bileći.

Glavni akter, ko drugi nego HDZ. Saopštili su da ovo predstavlja obilježavanje 27. godišnjica osnutka jedinice HVO-a za posebne namjene “Ludvig Pavlović”, a učesnici ovog događaja su se na skupu pojavili uz crnim majicama s grbom tzv. Herceg-Bosne, projekta koji je u novembru 2017. godine pravosnažno osuđen u Haškom tribunalu kao udruženi zločinački poduhvat.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković, kako je navedeno, ugostio je predstavnike postrojbe, braniteljske udruge, gradonačelnike i načelnike iz susjednih gradova i općina, predstavnike Hrvatskog narodnog sabora.

Nakon svečanog prijema u općini Stolac, delegacije Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, odalo je počast poginulim i preminulim braniteljima, položivši vijenac i svijeću kod Spomen križa u centru grada. Vijence kod Spomen križa položili su i predstavnici PPN “Ludvig

Pavlović”, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici OS BiH.
Nakon polaganja vijenaca, mjesni župnik don Rajko Marković predvodio je prigodnu molitvu.

Kako je saopćeno iz HDZ-a BiH, proslava 27. godišnjice kojoj je općina Stolac ove godine domaćin, nastavljena je mimohodom od Spomen križa do stolačke župne crkve sv. Ilije Proroka. Don Rajko Marković župnik, predvodio je misno slavlje poginulim i preminulim braniteljima. Po završetku misnog slavlja, program obilježavanja 27. obljetnice osnutka PPN Ludvig Pavlović nastavljen je prigodnim druženjem.

“BOSNO MAJKO, ZEMLJO MILA”: Aleksandra (15) iz Bosanske Gradiške čarolijom oduševila BiH!

KAKO JE PUNICA SPASILA HALIDU BRAK Sejda Bešlić otkrila nepoznate detalje života slavnog pjevača